donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kindergemeenteraad stemt overtuigd voor EHBO

16 februari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op donderdag 12 februari vond de laatste vergadering van de Kindergemeenteraad plaats. Kinderen uit Woudrichem gingen met elkaar in debat om te beslissen aan welke maatschappelijke projecten zij geld wilden besteden. Een mooie manier om te leren over de plaatselijke democratie. Van vier scholen waren kinderen afgevaardigd, die de rol van wethouder of raadslid vervulden.

De kinderen kozen vrijwel unaniem voor financiële steun (ruim 1100 euro) aan de EHBO-vereniging Woudrichem om een junior-reanimatiepop te kunnen aanschaffen. Er bleef nog genoeg over om ook een verzoek het Stulpke te honoreren met 600 euro: geld voor een frisse, kleurrijke start van het logeerhuis.

Alle kids kregen een fraaie oorkonde mee als herinnering aan hun korte, maar ongetwijfeld leuke politieke carrière.

Vierde jaar
De gemeente organiseerde dit evenement nu voor het vierde jaar waarin opnieuw schoolkinderen uit Woudrichem geld konden toekennen aan een project met een maatschappelijk doel. Ook dit jaar boog kindergemeenteraad zich over projecten van organisaties of individuele inwoners met een maatschappelijke achtergrond. Zij mochten 2.000 euro besteden aan één of meerdere projecten.

(Foto Gemeente Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.