vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Keukenkolder en verkeersles bij CBS De Parel

16 februari 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / RIJSWIJK - De kinderen van groep 4/5 van CBS De Parel luisterden vorige week naar wel heel bijzondere muziek.: keukenmuziek. Dit zijn liedjes die compleet gemaakt zijn met spullen uit de keuken. De kids moetsten eerst hun oren goed gebruiken: "Wat hoor je nu precies? Welke spullen worden er gebruikt?"

Daarna mochten de kinderen in groepjes zelf keukenmuziek gaan maken. Iedereen had een eigen ‘instrumentje’ uit de keuken meegenomen. In de  klas stonden en lagen daarom pannen, deksels, glazen, mokken, bestek, koektrommels enzovoorts. Met al die hulpmiddelen werd met elkaar een liedje gemaakt. Eerst op papier, daarna werd er hard geoefend. Tot slot volgde natuurlijk het bijzondere keukenconcert.

Verkeersles
Vorige week dinsdag en woensdag gingen de kinderen van groep 1/2 en 3 het dorp in op zoek naar verkeersborden. In Rijswijk blijkt een behoorlijk aantal verkeersborden te staan. Aan de hand van foto’s moesten de kids hun weg vinden door het dorp.
Team Rijswijk laat weten: 'De verkeersborden werden besproken en de verkeersregels konden meteen toegepast worden. Het was een leuke en leerzame tocht. Alle ouders die geholpen hebben heel erg bedankt!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.