zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Vincent van Gogh van start in Altena

14 februari 2015 (door AalburgNet)

ALTENA - In het decor van Open Coffee Altena op Kasteel Dussen werd afgelopen donderdag het startschot gegeven voor het regionale Vincent van Gogh-jaar in het Land van Heusden en Altena.  

Met de onthulling van het logo en daarmee het motto 'Altena door de bril van Van Gogh' gaven burgemeester Sjoukje Haasjes (Werkendam) en wethouder Pim Bouman (Aalburg) het themajaar een vlammende start. Burgemeester Arie Noordergraaf van Woudrichem hield een pleidooi over 'ondernemerskansen' en 'samenwerken in de regio'. Hij prees het Open Coffee-initiatief dat Vincent van Gogh op deze manier een mooi platform bood.

De speciaal gemaakte videopromotie ging aansluitend in première en riep  de 125 aanwezige ondernemers  op vooral 'aan te haken' en mee te liften op het Van Gogh-thema. Vincent van Gogh staat in 2015 internationaal en nationaal in een brede belangstelling. Vincent is hot. Wie mee wil doen, werd hartelijk uitgenodigd. 'Van Gogh biedt kansen voor recreatie, toerisme en cultuur', liet de promo weten. 'Ontdek wat Vincent zou hebben gezien... Haak aan, zodat jij kunt zeggen: "Ik was erbij."' Ook verenigingen, scholen en gemeenten kunnen hun steentje bijdragen en op allerlei manieren met het thema aan de slag gaan. (Promo onderaan het artikel beschikaar)

125 jaar
In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland. Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de eigen regio te realiseren. Een kleine groep van ondernemers heeft het initiatief voor Heusden en Altena omarmd: 'Altena door de bril van Van Gogh.'

Meedoen
Voor informatie, aanmelding of sponsoring (de regiegroep is ook op zoek naar sponsors!) kan contact opgenomen worden met Laura Leijser, info@melk-drive.com of met Marcel Vaandrager via info@marcelvaandrager.nl

Binnenkort gaat ook de website www.VanGoghAltena.nl online. Ook daar zal de informatie gedeeld worden en kunnen ondernemers, scholen etc. zich aanmelden.

Regiegroep
De regie over 'Altena door de bril van Van Gogh' wordt gevoerd door een kleien groepo ondernemers: Laura Leijser (Melk-Drive), Dorpsdichter van Werkendam Marcel Vaandrager, Fientje Bax (Altena Kennispoort) en theatermaakster Mirjam van den Bogaard.

Onmderstaand de promotievideo voor het Vincent van Gogh-jaar in Altena

(Foto Lisette de Rade - onthulling Vincent van Gogh-logo voor Altena)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.