vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Topkok Herman den Blijker in de bonen voor HAK

13 februari 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Groentefabrikant HAK presenteert Herman den Blijker als boegbeeld van de nieuwe reclamecampagne die vanaf 18 februari op TV van start gaat. Deze campagne zal geheel in het teken staan van de bonen van HAK.

Herman den Blijker is erg enthousiast om voor HAK aan de slag te gaan. “HAK is een oer-Hollands merk en geliefd bij heel Nederland. Het is eenvoudig, puur en eerlijk eten, vaak van dichtbij. Dat past bij mij". De Rotterdamse topchef is erg enthousiast over bonen: "Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje. Je kunt met bonen in de keuken echt je lol op, want er is veel variatie mogelijk".

Lekker Hollands
Marketing directeur Nicole Freid van HAK: “Onze doelgroep is heel positief over Herman: hij is de meest bekende kok van Nederland, hij is zichzelf, nuchter en - niet onbelangrijk - hij is lekker Hollands. Naast het feit dat hij een autoriteit is op het gebied van koken staat hij ook voor eerlijk en lekker eten. Dat alles past goed bij HAK en dat is ook de reden dat we voor hem gekozen hebben.”

Van Nederlandse gezinnen is algemeen bekend dat ze elke week terugvallen op dezelfde gerechten. Daarvan zijn er nog altijd drie maaltijden met aardappelen, groenten en vlees, een keer pasta, een keer pizza, patat of pannenkoeken, een keer een rijstmaaltijd en een keer soep of salade. Toch wijzigt de consument langzaamaan zijn eetpatroon. Van zwaar eten met veel vlees gaat hij langzaam over op minder vlees, minder dierlijke eiwitten en minder koolhydraten. Bonen gaan de komende jaren een grote rol spelen in dit eetpatroon, niet alleen omdat ze rijk zijn aan plantaardige eiwitten en goede koolhydraten, maar vooral ook omdat bonen heel lekker zijn.

Ilse Delange
In april 2014 werd BN'er Ilse DeLange het gezicht van de nieuwe TV commercial. De succesvolle zangeres nam toen het stokje over van Feyenoord trainer Ronald Koeman die daarvoor de campagne van HAK aftrapte in het rode koolseizoen. Ilse DeLange zat op haar eigen oer-Hollandse wijze onder meer met de beroemde appelmoes van HAK in de wijngaard.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.