dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

BS Oudendijk zoekt nieuwe leden voor Ouderraad

12 februari 2015 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - Basisschool Oudendijk zoekt nieuwe enthousiaste leden voor de ouderraad. Een aantal van hen zullen dit jaar gaan stoppen. Daarom is de ouderraad op zoek naar nieuwe enthousiaste ouders die het leuk vinden om regelmatig activiteiten te organiseren voor de kinderen.

Basisschool Oudendijk heeft een actieve ouderraad (OR) die met veel enthousiasme het team ondersteunt. De leden zijn ouders van kinderen op onze school en iedere ouder kan zich aanmelden om lid te worden. De OR vergadert elke zes weken op school.

Activiteiten
De OR heeft als doel activiteiten te ontplooien voor de leerlingen. Dat kan door middelen (vanuit de ouderbijdragen) en/of menskracht beschikbaar te
stellen, maar ook door ervoor te zorgen dat activiteiten soepel lopen. De activiteiten worden altijd georganiseerd in overleg en vaak ook in samenwerking met het team van de school. De activiteiten vallen meestal buiten het normale lesprogramma. Denk bijvoorbeeld aan allerlei festiviteiten, zoals feestdagen (Kerst en Pasen) en Sinterklaas. Daarnaast ondersteunt de ouderraad ook andere activiteiten zoals sportdagen, de avondvierdaagse en het jaarlijkse project.

Taken
Het OR-lidmaatschap vraagt vooral een investering van tijd. Lid zijn van een commissie betekent mee vergaderen, meedenken en het regelen van
praktische zaken zoals boodschappen doen, het klaarzetten van spullen, het schenken van koffie en thee, etc.
De ouderraad functioneert het best als alle beschikbare plekken zijn gevuld. Op dit moment zijn er twee vacatures die de OR graag wil vervullen. Hoe meer mensen actief meedoen, hoe efficiënter de OR kan werken: vele handen maken tenslotte licht werk! In de schoolkrant laat de OR weten: 'Wij ervaren hoe leuk het is om betrokken te zijn bij school en helpen met veel plezier het team. Die ervaring willen we graag delen.'

De OR is in de eerste plaats op zoek naar betrokken en enthousiaste ouders, die graag een steentje willen bijdragen aan het reilen en zeilen op school als lid van de ouderraad. Men zoekt naar mensen die tijd willen investeren, die een hands-on mentaliteit hebben en die graag mee willen denken met het team over de aanpak van de diverse activiteiten die op school plaatsvinden.

Interesse?
'Heb je interesse om lid te worden van de ouderraad? Wil je een keer praten over wat het inhoudt of wil je een keer meekijken en -praten tijdens een
vergadering? Meld je snel aan of kom geheel vrijblijvend een vergadering bijwonen! Voor inhoudelijke informatie kun je bij Monique van Leysen (interim voorzitter) e-mail via ouderraad@bsoudendijk.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.