donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Collecte MS Fonds brengt in Altena minder op

10 februari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG / WOUDRICHEM - De landelijke opbrengst van de Multiple Sclerose (MS) Collecte in november 2014 is bekend. Opnieuw is er, tegen alle trends in, weer meer geld opgehaald door de MS-collectanten. Landelijk werd ruim 962.000 euro ingezameld. Dat is (weer) ruim 5 % meer dan het jaar ervoor. Ook in de gemeenten Aalburg en Woudrichem werd door collectanten geld opgehaald. In deze regio daalde de totaalopbrengsten echter.

In de gemeente Aalburg werd  2.318,13 euro opgehaald. In 2013 was dat 2.201,95, dat betekent een stijging van 5%.
In de gemeente Woudrichem werd 1.864,77 euro opgehaald. In 2013 was dat  2.653,06, dat betekent een daling van 30%.

In Werkendam wordt niet gecollecteerd.

Collectanten gezocht
Ongeveer 11.000 vrijwilligers gingen in november 2014 langs de deuren om geld in te zamelen voor de chronische ziekte Multiple Sclerose. Toch zoekt het MS Fonds in diverse plaatsen nieuwe of extra collecte-coördinatoren. Voor de Altena-regio is dat in Veen, Wijk en Aalburg, Giessen, Rijswijk en Woudrichem.

Wie zich wil opgeven, kan dat doen via deze link...

In de week van 23 tot 28 november wordt de volgende collecteweek gehouden voor het MS Fonds.

Wat is MS
Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel, het gedeelte van het zenuwstelsel dat wordt omgeven door de schedel en de wervelkolom. Het centrale zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, de oogzenuwen en het ruggenmerg. De naam Multiple Sclerose verwijst naar de veelvuldig (multiple) voorkomende verhardingen (sclerose) in het aangetaste weefsel.

Er wordt wel eens gedacht dat MS een spierziekte is, maar dit is onjuist. Het kan wel gebeuren dat vanwege de beschadigingen die ontstaan in het centrale zenuwstelsel en de daarmee gepaard gaande verstoring van de informatieoverdracht, patiënten hun spieren niet meer aan kunnen zetten tot bewegen. MS is één van de meest voorkomende neurologische aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Het is een chronische ziekte, dat wil zeggen: een ziekte die niet meer overgaat en ook nog niet te genezen is.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.