maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Van Gogh-jaar: kansen voor regio-ondernemers

9 februari 2015 (door AalburgNet)

ALTENA - In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland. Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de eigen regio te realiseren. Een kleine groep van onder meer ondernemers heeft inmiddels het initiatief voor Heusden en Altena omarmd: 'De streek door de bril van Van Gogh.' Ofwel: de regio op de kaart op zoek naar decors van Vincent.

Ondanks dat Vincent van Gogh niet in het Land van Heusden en Altena is geweest, is het zeker een idee samen aan te haken en mee te liften op deze promotie, meent de regiegroep. In eerdere brainstormsessies kwam de vraag naar voren 'Wat zou Vincent van Gogh in Het Land van Heusden en Altena gezien hebben als hij hier had gewoond?' Vandaar de titel: De streek door de bril van Van Gogh. Laura Leijser (Melk-Drive Genderen) is één van de initiatiefnemers van het project. Zij legt uit: 'In ons gebied kunnen bezoekers het landschap en boerenleven ervaren net als Vincent zich door dit soort decors liet inspireren. Daarbij willen we in 2015 het Land van Heusden en Altena letterlijk goudgeel laten kleuren door zonnebloemen - de ‘Zonnebloem Experience’ - waar wedstrijdelementen, een (theater) festival en dergelijke aan zijn te koppelen. Ook denken we aan betrokkenheid van scholen, winkeliers, kunstenaars et cetera. Maar ook aan dingen als fietsroutes, couponboekjes met attracties en dergelijke. We willen mensen laten zien en ervaren wat de streek te bieden heeft.'

Meedoen
Graag nodigen de initiatiefnemers daarom ondernemers, winkeliers, verenigingen en scholen uit dit thema vorm te geven. Wie een activiteit en/of accommodatie heeft waarbij het landschap of boerenleven te ervaren is of op een andere wijze mee wil doen, moet dit vóór 15-02-2015 laten weten zodat het in de uitwerking van de plannen meegenomen kan worden. Zoals gezegd buigt een kleine werkgroep van ondernemers zich over de verdere realisatie. Leijser: 'Alle initiatieven die de regio op de kaart zetten, zijn welkom. We willen ondernemers daarom uitdagen aan te haken en zelf met ideeën te komen. Vincent van Gogh is in 2015 een merk. "Hoe kan ik dat aan mijn bedrijf koppelen?" Dát is de uitdaging. Ook sponsors nemen wij graag mee in de campagne.'

Regiegroep
Naast Laura Leijser heeft ook Cor Spek van B2B Netwerkplatform Ondernemend Altena zich aangesloten. Hij ziet volop kansen voor regio-ondernemers. Een visie die wordt gedeeld door Fientje Bax (Kennispoort Altena). Marcel Vaandrager (Dorpsdichter Werkendam / Nederlands DichtersPodium (NDP)) en theatermaakster Mirjam van den Bogaard zijn eveneens in het regiebootje gestapt. VVV Altena Biesbosch ondersteunt het ondernemersinitiatief breeduit.

Tijdens Open Coffee Altena 17.0 op 12 februari a.s. op Kasteel Dussen wordt het regionale Van Gogh-jaar officieel gestart met de onthulling van het logo dat door deelnemers ook gebruikt kan worden rond de eigen initiatieven.

Naast dit alles is de regiegroep ook op zoek naar sponsors.

Interesse
Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Irma Reijnen, VVV Altena Biesbosch (0183-301202/06-24365187) of mail: info@vvv-altenabiesbosch.nl) of mail met Ondernemend Altena: info @ OndernemendAltenba . nl

Lees ook 2015. Vincent van Gogh-jaar   |  Of ga naar Van Gogh Brabant

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.