donderdag 28 maart 2024

Achillles Veen verliest van Odin’59

7 februari 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Achilles Veen heeft de goede lijn van vorige week niet door kunnen trekken. Odin’59  was  in  Veen  te sterk en stapte als winnaar van het veld.

Achilles begint voortvarend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut krijgt Jeroen van Leijsen de kans om de score te openen. Na een mooie aanval van Achilles komt de bal voor de voeten van Jeroen van Leijsen. Maar in plaats van dat de bal in het doel belandt, gaat de bal naast. Een minuut later krijgt Ayden Kuipers de kans om de 1-0 op het scorebord te zetten. Jeroen van Leijsen geeft de bal goed voor. Ayden Kuipers kan uithalen, maar helaas let de keeper van Odin’59 goed op en kan de bal net voor de doellijn in zijn handen pakken.

In de 1elfde minuut krijgt Odin’59 een vrije trap. De plek is niet onaardig. De vrije trap wordt goed genomen en gaat maar net over. Echte serieuze kansen heeft Odin’59 op de vrije trap na, nog niet gehad. Achilles krijgt in de 16e minuut weer een kans om op voorsprong te komen. Jasper Camphens geeft de bal goed voor op Jeroen van Leijsen. Maar wederom gaat de bal er niet in. In de 23e minuut weet Achilles niet te profiteren van een fout van de keeper van Odin’59. De keeper laat de bal los na een schot op doel van Achilles (naam moet ik jullie schuldig blijven). De bal komt voor de voeten van Jeroen van Leijsen. Hij heeft de bal voor het intikken, maar hij tikt de bal naast. Het was een 100% kans.

Achilles laat goed voetbal zien en zijn na een half uur spelen de betere ploeg. Odin’59 heeft tot dusver geen kansen gehad. Achilles daar in tegen krijgt kans na kans. In de 31e minuut mag Teun Verlouw alleen op de keeper af. Een ideale uitgangspositie om te score. Maar net als de vorige kansen wordt deze kans ook niet benut. Het schot van Teun Verlouw wordt gepakt door de keeper van Odin’59. In de 32e minuut krijgt Odin’59 een penalty, na een niet al te slimme overtreding in het strafschopgebied. Achilles geeft een cadeautje weg en Odin’59 neemt deze maar al te graag aan. De penalty wordt feiloos binnen geschoten. Verder gebeurd er niet veel meer en zo gaan we rusten met 0-1 achterstand.

Profiteren
De toeschouwers zitten nog niet op hun plek of de 0-2 staat al op het scorebord. Odin’59 weet te profiteren van de fouten in de Veense defensie. In de 58e minuut krijgt Odin’59 een kans op de score te vergroten naar 0-3. Maar deze keer vinden ze Dylan Jonkers op hun weg. Een paar minuten later mag Achilles het proberen. Ze krijgen een vrije trap. De bal wordt goed ingeschoten door Teun Verlouw, maar helaas voor Achilles let de keeper van Odin’59 goed op. Een minuut later mag Jasper Camphens proberen om de 1-2 op het scorebord te zetten. Maar ook hij ziet schot naast het doel belanden.

Met nog zo’n 15 minuten te spelen staat Odin’59 nog steeds met 0-2 voor. Odin’59 lijkt het wel best te vinden, want echte kansen worden er niet meer gecreëerd. Achilles blijft ondanks de achterstand knokken en blijven ze op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Maar de ballen willen er deze middag echt niet in. In de 78e minuut krijgt Bas van Loon een goede kopkans, maar hij ziet de bal over het doel verdwijnen. Een paar minuten later krijgt Odin’59 een kans om de score nog verder te vergroten. Ze kunnen vrij op komen, maar gelukkig voor Achilles gaan ze er niet goed mee om en schieten de bal naast het doel van Dylan Jonkers

In de 83e minuut krijgt Achilles wederom een kans om een doelpunt te maken. Er wordt een goede voorzet afgegeven. De bal belandt op het hoofd van Yassine Asrih. Maar net als zijn voorgangers weet hij ook het net niet te vinden. Achilles blijft het proberen. Ayden Kuipers probeert het ook nog met een schot van afstand, maar nu ligt de keeper van Odin’59 in de weg. Net als je denkt dat de wedstrijd gespeeld is, wordt er toch nog gescoord. En wel door Achilles. Ver in blessuretijd weet Yassine Asrih het doel te vinden. Hij mag de eretreffer om zijn naam schrijven.

Achilles heeft deze middag veel kansen gehad, maar ze gingen er helaas niet in. De treffer van Yassine Asrih viel helaas te laat. Als ze beter met de kansen waren omgegaan dan hadden ze Odin’59 opgerold. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Ondanks de achterstand hebben ze geknokt en hebben ze het niet opgegeven.