vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Opnames Dokter Tinus opnieuw in Woudrichem

5 februari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - SBS en producent Four One Media zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het vierde seizoen van de televisieserie Dokter Tinus. Hoewel het nog niet officieel door SBS bevestigd is, zullen de opnames dit jaar naar alle waarschijnlijkheid wederom in Woudrichem plaatsvinden.

Ondernemers Woudrichem
Het nieuws dat het vierde seizoen van Dokter Tinus weer in Woudrichem plaats zou vinden, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Omroep Brabant is namelijk op onderzoek gegaan bij lokale ondernemers in Woudrichem. Zo geeft Lizzy van Pelt van de plaatstelijke VVV het volgende aan: "Ja, daar kan ik heel kort over zijn. Er komt een nieuwe serie over Dokter Tinus. De opnamen beginnen in maart en lopen door tot eind augustus." Ook geeft ze aan benaderd te zijn voor het vertalen van een aantal teksten: "In het najaar ben ik al gevraagd om stukken tekst te vertalen naar het plaatselijk dialect. Voor één van de acteurs heb ik stukken tekst fonetisch opgeschreven."

Van Pelt is niet de enige die door SBS benaderd zou zijn. Ook kroegbaas Rien Versteeg, wiens kroeg in voorgaande series al gebruikt werd als filmlocatie, geeft aan opnieuw te zijn benaderd: "Ik ben gebeld door één van de medewerkers die de opnamen doen en eind februari begin maart komen ze terug. Er is mij gevraagd of ze weer gebruik kunnen maken van het café."

Dokter Tinus
Dokter Tinus is een serie over de Amsterdamse chirurg Martinus Elsenbosch die een sollicitatieprocedure doorloopt tot huisarts in het fictieve dorpje Wourkem. In werkelijkheid figureert Woudrichem dus als achtergrond van deze serie. Dokter Tinus begon op 29 augustus 2012 bij SBS en het derde seizoen is op 26 november 2014 geëindigd. Gemiddeld trekt de serie één miljoen kijkers per aflevering. Naast deze mooie score, blijkt Dokter Tinus bovendien erg gewaardeerd te worden door de kijker. Eind vorig jaar werd namelijk bekend dat de populaire televisieserie in de race is voor de Televizierring 2015. De Televizierring is de belangrijkste televisieprijs van Nederland.

Een ander fenomeen waaruit blijkt dat Dokter Tinus een behoorlijk populaire televisieserie is, is het feit dat er in Woudrichem tegenwoordig heuse Dokter Tinus Tours worden georganiseerd. Gids Alice van Diejen neemt je in deze tours mee langs alle belangrijke hotspots uit de serie, waaronder het huis van Dokter Tinus. Door de televisieserie brengen steeds meer mensen een bezoekje aan Woudrichem. Van Diejen vertelde aan Omroep Brabant: "We beginnen met koffie en gebak en dan gaan we op pad. Het zijn vooral echtparen, waarvan de vrouwen enorm fan zijn van de serie. De mannen hobbelen er dan een beetje achteraan, maar aan het einde van de rondleiding zijn ze ook fan hoor."

De eerste drie seizoenen van Dokter Tinus zijn inmiddels op dvd verschenen en in verschillende winkels en webshops verkrijgbaar. Een aantal webwinkels heeft aan het eind van vorig jaar bekend gemaakt welke producten favoriet zijn bij hun klanten. Dvd’s behoren hierbij tot de top 3 van populairste online gekochte cadeaus van 2014. Deze top 3 wordt verder aangevuld met boeken (die je bijvoorbeeld via deze webshop kunt bestellen) en kleding (waarvoor je in deze webshop terecht kunt).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.