donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Ds. Vastenhout nieuwe predikant Eethen-Drongelen

3 februari 2015 (door AalburgNet)

EETHEN/ DRONGELEN - Afgelopen zondag werd ds. M. H. (Michiel) Vastenhout als predikant bevestigd tijdens een bevestigingsdienst in de kerk van Drongelen. Vasthout werd hiermee predikant in de Hervormde gemeente Eethen én Drongelen. Hij vult hiermee de vacature die was ontstaan door het vertrek van ds. K. Hage, die daar predikant was tot eind april vorig jaar. Ds. J.T. de Koning nam toen het predikantschap waar.

Met de komst van ds. Vastenhout komt er automatisch een eind aan het consulentschap van ds. de Koning. Deze leidde de morgendienst nog wel. De intrededienst vond 's middags plaats in Eethen, waar de nieuwe predikant voorging. Na de dienst was er koffie in De Hoeksteen.

De nieuwe predikant werkte voorheen aan het Seminario Juan R. Kempers in Mexico, waar hij uitgezonden was voor de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). Om daar als zendingspredikant te kunnen beginnen, legde hij zijn functie neer in de Hervormde gemeente te Wijngaarden.

Samengevoegd
Per 1 januari 2011 werden de Hervormde gemeente Eethen en de Hervormde gemeente Drongelen samengevoegd tot één gemeente. In beide plaatsen is de kerk markant aanwezig. Iedere zondag worden er afwisselend kerkdiensten gehouden in het kerkgebouw in Drongelen of in Eethen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.