maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

'Lachen mag van God'

2 februari 2015 (door WerkendamNet)

HANK - De carnavalsdienst dit jaar in de R.K. kerk in Hank staat in teken van lach en muziek. De fanfare, het kerkkoor en prins Bram met zijn raad en de jeugdraad zullen ook bij de dienst aan wezig zijn. Het thema van de dienst is: ’Lachen mag van God”. Tijdens deze Woord en Communie Dienst is er een kindernevendienst waarin alle kinderen verkleed zullen zijn. Dit alles op zaterdag 14 februari aanstaande.

Deze dienst staat onder leiding van pastor Kees Waas. Carnavalsvereniging De Knusterooiers laat weten: 'Het blijft toch een dankviering waarbij we willen uitspreken dat we dankbaar zijn voor het leven en dat we dit samen kunnen doen. Want dat zijn we wat verleerd in de kerk. Het lijk wel alsof we in de kerk altijd ernstig moeten kijken Elke predikant weet dat wanneer hij een grapje maakt er hooguit hier en daar gegniffeld wordt. Natuurlijk weten wij ook dat er veel beroerigheid in de wereld is. Maar alleen de lach kan ons weer terug brengen tot wie en wat wij zijn.'

Brug
'Lachen relativeert het leven', gaat de Carnavalsstichting verder. 'Het maakt de mens meer gelijk aan elkaar. Toch is deze dienst gevuld met teksten en rituelen en wil het een brug slaan tussen de oude gebruiken en het hedendaagse gevoel en geloofsleven. Er is dan ook wederzijds respect. Daarom willen wij dit vieren en uitspreken dat wij dankbaar zijn voor het leven en dit samen delen.' 

De Knusterooiers besluiten met de oproep om vooral allemaal naar deze viering te komen en de dienst emt elkaar te beleven. Want ”Lachem mag van God'. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.