vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Mooi NL Kampioenschap voor BBZ

2 februari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Amsterdam hebben Leendert Paans en Simon Schmidt deelgenomen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen. Leendert kwam vier keer aan de start en Simon twee keer. De beste prestatie voor Leendert was op de 100 ‘vrij’ en Simon op de sprint.

Leendert had zich weten te plaatsen voor de 50 en 100 vrije slag, 100 vlinderslag en 200 meter wisselslag. De grootste voorkeur heeft Leendert voor de vlinderslag, maar helaas ging deze dit weekend iets minder. Hij wist nog wel zijn tweede tijd ooit zwemmen, maar hij had op een betere tijd gehoopt. Op de 50 en 100 vrije slag wist Leendert zich wel te verbeteren. Bij de 50 meter ging er bijna twee tienden van zijn tijd af, terwijl op de 100 meter er bijna een halve seconde van de tijd af ging. Op de 200 wisselslag begon Leendert heel sterk met bijna een persoonlijk record na 50 meter vlinderslag, maar daarna liet het lange wachten zich gelden. Op de overige 150 meter kon Leendert niet meer doorzetten en eindigde hij uiteindelijk boven zijn inschrijftijd.

Winstpunt
Voor Simon was het afwachten hoe het met de vorm zat, door een periode van ziekte. Maar het feit dat hij weer op de Nederlandse mocht starten , is een winstpunt. Vorig jaar moest hij wegens ziekte nog verstek laten gaan. Dit weekend wist hij de 50 vrije slag iets meer dan een tiende langzamer af te leggen dan zijn snelste tijd ooit. Op de 100 meter begon Simon volgens afspraak rustig, maar daarna hij niet meer versnellen waardoor er geen tijdsverbetering in zat.

De volgende ‘Nederlandse’ zijn eind juni van dit jaar in een 50 meter bad. Op dit moment hebben beide zwemmers mogelijk al op enkele afstanden voldaan aan de limiettijd, maar dit is nog onzeker omdat de tijden nog niet bekend zijn gemaakt. Voor die tijd nemen ze nog deel aan vele wedstrijden, waaronder het komende weekend al in Sliedrecht samen met nog ruim tien ploeggenoten.

Lees meer over:

biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.