vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kasteel Dussen, Van Gogh en Espresso: ingredienten Open Coffee Altena

31 januari 2015 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Open Coffee Altena 17.0 heeft nu al de potentie om als 'topper' de netwerkboeken in te gaan. Als Kasteel Dussen op 12 februari 2015 haar deuren opent en Taste and More gastheer is, biedt de historische locatie onderdak aan een bijzondere - culturele alsook educatieve - netwerkeditie.

Tijdens Open Coffee Altena - editie 17.0 - wordt het startschot gegeven voor het regionale Vincent van Gogh-jaar. In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland.

Van Gogh in Altena
Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de de eigen regio te realiseren.
Een kleine werkgroep van ondernemers
heeft, gesteund door VVV Altena Biesbosch, het initiatief voor de regio Heusden en Altena omarmd: 'De streek door de bril van Van Gogh.' Ofwel: de regio op de kaart..., op zoek naar Vincent.

Tijdens Open Coffee Altena wordt het regionale startschot gegeven voor dit bijzondere Van Gogh-jaar. De drie regio-burgemeesters van respectievelijk, Aalburg, Werkendam en Woudrichem, Fons Naterop, Sjoukje Haasjes en Arie Noordergraaf zullen de B2B-meeting om die reden opluisteren met hun aanwezigheid.

Espresso
Maar er is meer... Aansluitend aan deze Open Coffee wordt ook het startschot gegeven voor de eerste van vijf korte uitloopsessies die naar sfeer en opzet identiek zijn aan de 'grote' netwerkbijeenkomst. Dat wil zeggen informeel, laagdrempelig, ' open' sfeer, onderscheidend en vooral bedoeld voor ondernemers, bestuurders en beslissers. De uitloopsessie krijgt als naam Espresso mee en is vooralsnog een pilot.

In 20 minuten zuivere Coffee-tijd wordt in een ruimte afgescheiden van de netwerkbijeenkomst de Espresso geserveerd. Thematisch kennis delen, tips, tops en ervaring uitwisselen... Dat alles in een groep van 12 tot maximaal 15 ondernemers.
Open Coffee Altena-initiator Cor Spek zegt hierover: 'Het valt ons op dat diverse ondernemers naar Open Coffee Altena, maar weinig of geen kop en staart zien aan het netwerken en het maar 'een hele onderneming' vinden. Sommigen blijven daardoor weg. Anderen zijn ontevreden over het rendement, maar weten het geen keer te geven. Weer anderen zijn belangstellend om 'het' te leren. Sommigen staan letterlijk aan de kant en kijken er naar. Andere 'sommigen' vinden het moeilijk een gesprek aan te knopen. Daar willen wij met onze Espresso's op inhaken door kennis en ervaringen te delen en tops en tips te verstrekken in korte, flashy ontmoetingen. Aan het eind krijgt iedereen een Coffee Leutje mee...''

Het overkoepelende thema voor de vijf Espresso-sessies in 2015 is 'Hoe maak ik mijn netwerkbijeenkomsten effectiever?'

Alles op een rijtje
Open Coffee Altena 17.0 wordt gehouden op 12 februari 2015 op Kasteel Dussen. Gastheer Taste and More. Tijd: van 09:30-11:30 uur. De Espresso wordt geserveerd van 11:30 - 12:00 uur. Adres: Kasteel Dussen, Binnen 1 in Dussen. Huisfotograaf Lisette de Rade schiet weer de beelden.

Aanmelden voor Open Coffee Altena is zeer gewenst en kan via www.OndernemendAltena.nl
Aanmelden voor de Espresso's (maximaal 15 deelnemers) is vriendelijk verplicht. Dit gaat via de speciale button op www.OndernemendAltena.nl. Daarbij geldt vol = vol.

Open Coffee Altena wordt geserveerd door de redactie van AltenaSteden.net uit Wijk en Aalburg in samenwerking met HV Media (Veen).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.