vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Vincent (van Gogh) boert goed

30 januari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - 2015.... het jaar dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden overleed. Mondiaal, landelijk, provinciaal en Altenabreed wordt aan dit feit aandacht besteed. Vincent van Gogh is 'hot'. Ook in Genderen. Daar werd vorige week (22-1) een stiertje geboren die luister naar de naam Vincent.

Op de Melk-Drive dartelt de kleien Vincent inmiddels lustig in het rond. Het gaat goed met hem. Boerin Laura Leijser laat weten: 'Ook wij doen als bedrijf mee aan het Vincent van Gogh-jaar. Straks, als het weer beter wordt bieden wij een solex-arrangement aan.'

Maar even terug naar Vincent. De jonge stier gaat straks zijn eigen toertje maken door Brabant. Laura Leijser: 'Hij verlaat straks weer onze boerderij en gaat dan ergens anders naar toe. Waarheen weten wij nog niet.' Ongetwijfeld gaat Vincent voor Brabantse nazaten zorgen...

Vincent
Op 30 maart 1853 werd Vincent Willem van Gogh geboren als oudste zoon van dominee Theodorus van Gogh en zijn vrouw Anna Cornelia Carbentus in het Brabantse Zundert. Vincent van Gogh besloot pas op 27-jarige leeftijd te gaan doen waar hij wereldwijd beroemd mee werd: kunstenaar worden. In nauwelijks tien jaar (1880-1890) maakte hij circa 900 schilderijen en 1100 werken op papier. Ook liet hij een correspondentie van 902 brieven na.

Meedoen
In de Altenaregio heft een kleine regiegroep de handen ineen geslagen en wil men het komende jaar ook in de regio brede aandacht creëren voor de overleden kunstenaar. Zo wordt op 12 februari op Kasteel Dussen, tijdens de regionale netwerkbijeenkomst Open Coffee Altena 17.0, de officiele aftrap gegeven voor het regionale Van Gogh-jaar. De drie Altena-burgmeesters onthullen dan onder meer het officiële logo dat in de streek gebruikt gaat worden voor de diverse actitiviteiten.

Wie mee wil doen (ondernemers, scholen, vereniging etc.) kan nog tot eind februari zijn / haar bijdrage kenbaar maken. Dat kan onder meer via info AT ondernemendaltena.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.