zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

School Het Fundament gaat aan de slag met Vincent van Gogh

29 januari 2015 (door AalburgNet)

GENDEREN - ALTENA: Cbs het Fundament uit Genderen pakt het thema rond de 125 jaar geleden overleden schilder Vincent van Gogh op. 2015 staat internationaal en landelijk in het teken van Van Gogh. Steeds meer initiatieven bloeien rond zijn persoon op. Ook in de Altena-regio werkt een groep  ondernemers het thema uit.

Vorige week kwam kunstenares Sophie Heijkoop op bezoek bij de kinderen van groep 6 en 7. De Tilburgse vertelde in die klassen het een en ander over Vincent van Gogh en het van Goghjaar. Vervolgens gaf zij de groepen een tekenles onder de noemer: Door de ogen van Vincent.

Donderdag 5 en vrijdag 6 februari aanstaande gaan de leerlingen van groep 6 en 7 naar Vincents tekenlokaal in Tilburg. Hier krijgen zij een rondleiding door het authentieke tekenlokaal en mogen de kids zelf aan de slag. Vincents Tekenlokaal staat op de plek waar Vincent van Gogh als 13-jarige tekenles kreeg. Hier is te ervaren hoe Vincent les kreeg. Kinderen kunnen zelf digitaal tekenen in een modern computerlokaal.

Bril van Van Gogh
In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland.
Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de de eigen regio te realiseren.

Een kleine groep van onder meer ondernemers heeft inmiddels het initiatief voor het Land van Heusden en Altena omarmd: 'De streek door de bril van Van Gogh.' Ofwel: in de regio op zoek naar het landschap zoals Vincent van Gogh dat zou hebben gezien.

Lees ook: Open Coffee Altena drinkt op 12-2 Espresso met Van Gogh

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.