zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

BKA sparringpartner gemeenten

29 januari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De samenwerkende gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg hebben een intentieovereenkomst gesloten met Bedrijvenkring Alktena (BKA) om gezamenlijk het nieuwe regionale economische beleid vorm te geven. BKA wordt daarmee verantwoordelijk voor het organiseren van draagvlak voor het vernieuwde economische beleidsprogramma en afstemming daarvan met het bedrijfsleven in de regio. Op het gemeentehuis in Woudrichem ondertekenden de drie wethouders Pim Bouman (Aalburg), Renze Bergsma (Woudrichem) en Wim de Jong (Werkendam) op 29 januari een intentieovereenkomst, samen met BKA-voorzitter Jan van Helden.

De laatste nota EZ dateert uit 2009 en is vanwege de sterk gewijzigde economische situatie inmiddels achterhaalt. De samenwerkende gemeenten willen hun vernieuwde nota EZ afstemmen met het regionale bedrijfsleven in het Land van Heusden en Altena, om zo een breed draagvlak te creëren voor het vernieuwde economische beleid. Daartoe willen de gemeenten een georganiseerde vertegenwoordiging van het regionale bedrijfsleven voor een structureel breed bestuurlijk overleg EZ Land van Heusden en Altena.

Ambitie
De samenwerkende gemeenten zien de BKA als een belangrijke vertegenwoordiger van het regionaal bedrijfsleven. De gemeenten en BKA zijn overeengekomen dat BKA een rol gaat spelen in het breed bestuurlijk overleg, als klankbord namens het regionale bedrijfsleven zal fungeren en belangrijke onderwerpen aankaart, die spelen bij ondernemers in de regio. BKA heeft de ambitie om haar achterban zodanig te organiseren, dat zij haar rol als afvaardiging van het regionale bedrijfsleven kan waarmaken.

VVV Altena
BKA heeft Marc Bosboom, tevens directeur van de regionale VVV Altena Biesbosch, gevraagd om werkzaamheden te verrichten voor en namens BKA, welke voortkomen uit de met de gemeenten overeengekomen intentieverklaring. Het bestuur gaat nu eerst een plan van aanpak opstellen en contacten leggen met vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen in de regio. Voor de zomer zal BKA een ondernemersavond organiseren om haar plannen toe te lichten en af te stemmen op wat er leeft bij de ondernemers.

(Foto BKA)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.