woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Progressief Altena heeft zorgen over minima

28 januari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'De tijden zijn voorbij dat mensen met een beperking vanuit de WMO (of haar voorganger de Wvg) “alles” bekostigd krijgen wat zij nodig hebben om hun beperking “op te heffen”''. Zo opent het bericht van Progressief Altena die zich zorgen maakt over 'de minima'. De partij heeft vragen gesteld aan het college.

Van lieverlee is de lijst met algemene (gebruikelijke) voorzieningen uitgebreid en zijn mensen voor realisatie van veel zaken op hun eigen portemonnee aangewezen. Voor menigeen zal dit mogelijk geen probleem zijn en is het ontbreken van bemoeienis door de gemeente waarschijnlijk alleen maar fijn, weten de Progressieven.

Kleine beurs
Waar Progressief Altena zich vooral zorgen over maakt, is de groep mensen met een kleine beurs. Wie beperkt is of raakt ontkomt niet aan het treffen van bepaalde maatregelen of moet specifieke zorgzaken aanschaffen. Een voorbeeld maakt dit duidelijker. Het kan noodzakelijk zijn – na twintig jaar – de badkamer of de keuken te vervangen, een verhoogd toilet te plaatsen of een airco, elektrische fiets of tandem aan te schaffen. Progressief Altena: 'Voor minima kost dat al gauw veel meer dan men op kan brengen. Volgens de beleidsregels WMO worden genoemde zaken echter door de gemeente niet vergoed.'

Vragen
Onduidelijk is of in dergelijke gevallen wel een beroep gedaan kan worden op de bijzondere bijstand en welke eventuele andere wegen open staan in het geval dat ook niet kan. Progressief Altena heeft hierover nu schriftelijke vragen gesteld aan het Werkendams college van B & W.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.