vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Romée van Rossem in de prijzen

27 januari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / WAALWIJK - Een kwartet jonge zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben in Waalwijk deelgenomen aan de derde wedstrijd van de miniorencyclus. Romée van Rossem, Chimène Huisman, Marieke Ruijtenberg en Laura Verhoeven lieten zich van hun beste kant zien. Romée wist tot twee keer toe op het podium te eindigen.

Romée was ingeschreven op de 50 vrije slag en de 200 wisselslag. Op de ‘vrij’ wist Romée zich met enkele tienden van een seconde te verbeteren en dit leverde een zilveren medaille op. De 200 wisselslag had Romée nog niet eerder gezwommen en dit gold ook voor de eerste 50 meter, de vlinderslag. Ze voerde de hele 200 meter correct uit en na het verwerken van alle resultaten kreeg Romée een bronzen medaille omgehangen.

Chimène (100 wisselslag) en Marieke (50 vrije slag) lieten mooie races zien met een goede techniek, maar helaas wisten ze hun inschrijftijden niet aan te scherpen.

Correct
Laura was de oudste deelneemster namens de Werkendammers en mocht zwemmen op de 200 rug- en wisselslag. Op de eerste afstand bleef ze enkele seconden boven haar tijd steken, maar de techniek en keerpunten waren allemaal correct uitgevoerd. Op de wisselslag was er wel een persoonlijk record van ruim drie seconden.

De volgende wedstrijd is medio maart en dan zal de afvaardiging weer groter zijn. De verwachting is dat er dan meer records sneuvelen en misschien worden er dan nog meer medailles gewonnen.