donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Kampioenenbal in Werkendam

26 januari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Ingezonden brief van Han van de Akker, voormalig secretaris Sportgala Werkendam: KAMPIOENENBAL in Werkendam.

Niets ten nadele van de sportcoördinatoren, die opgezadeld werden door hun werkgever om een ‘sportgala” te organiseren, het verbaasde mij in grote mate, dat in onze drie weekbladen (Nieuwsblad, het Kontakt en (wel erg prominent in beeld bij) Altena Nieuws), de gemeenteraad van Werkendam zich profileerde als sportminnend. Deze gedachte baseert men kennelijk mede op het organiseren van de huldiging van de sportkampioenen uit het jaar 2014 komende uit de kernen Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank en Dussen. Of zij daarin geslaagd is… De foto spreekt boekdelen.
 
Is deze huldiging nu echt serieus bedoeld, of is het een afleidingsmanoeuvre om het eigen falen inzake het echte Sportgala te verbloemen ?
Waar zijn alle andere kampioensteams gebleven ? Gemiddeld 40 a 50 per jaar. Veelal jeugdteams, die ALLEMAAL op het podium werden gehuldigd.
Waar waren deze kinderen met hun begeleiders ?
Waar waren de videobeelden van alle deelnemers ?
Waar waren de fotoreportages van de deelnemers ?
Waar waren de bekende Nederlandse topsporters om vooral de kinderen te prijzen en te stimuleren om in hun sport door te gaan ?
Waar waren alle senioren, individueel en in teamverband ?
Waar waren de metersgrote videoschermen en lichtshow ?
Waar waren het entertainment en de demonstraties gebleven ?
Waar werd het Goede Doel mee verblijd ?
 
Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan, maar ik neem aan, dat dit zo duidelijk genoeg is, waar het aan mankeerde. Waarom echter dit alles ?
Waarom onthoudt de gemeenteraad, die de sport zo hoog in haar vaandel heeft staan (?), de sportbeoefenaars, familie en bekenden een grandioze en spectaculaire avond in een bomvolle Sporthal De Crosser ?
Louter en alleen omdat de gemeenteraad in al haar wijsheid had besloten om voor het succesvolle Sportgala, dat zelfs haar naam droeg, de subsidie met maar liefst (schrik niet) 50 % !!! terug te draaien.
Ondanks meerdere pogingen van de 13-koppige organisatie lukte het niet om de financiën rond te krijgen. Daarop werd unaniem besloten, om het Sportgala over het jaar 2014 niet te organiseren, mede omdat zij een 'tweederangs' Sportgala ook niet zag zitten.
 
Was het Sportgala dan zo'n grote hap uit de begroting ? We spreken hier slechts over een 'louzy' 4.000 Euro. Nee, de gemeenteraad besteedt liever honderduizenden totaal verloren euro’s aan de zaak Potters (ander potje zeker) dan honderden kinderen en volwassenen te huldigen, verpakt in een fantastisch sportdecor. 
Dom en jammer !
 
Op eigen titel
Han vd Akker (ex-secretaris Sportgala)
Vissersdijk 124
Werkendam

Lees meer over:

De Crosser Han akker sportgala
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.