donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Oké FM breidt radioregio uit naar Zaltbommel

23 januari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse Omroep Stichting heeft wat men wilde: de zendmachtiging voor de gemeente Zaltbommel. Dat betekent dat streekomroep Oké FM radioprogamma's voor die gemeente mag gaan verzorgen. Hiermee slaat de omroep een brug tussen twee provincies: Brabant en Gelderland. De 'Bommelse' gemeenteraad bracht gisteravond een positieve stem uit. Eerder adviseerde B&W al positief.

Waren enkele partijen eerder - tijdens de zogenaamde carrousselvergadering - nog kritisch over de aanvraag, tijdens de raadsvergadering kreeg de lokale zender alle credits. De kritiek en vragen waren kennelijk afdoende beantwoord door het statement dat Oké FM op 15 janauri nog extra had uitgebracht. Hierin ging het bestuur van de zender in op eerder gestelde vragen en opmerkingen vanuit de raad. Actuele vragen over de bezetting van de programmaraad, de programmering, de ICE-normen en dergelijke bleken gisteravond afdoende beantwoord.
Alle partijen waren uiteindelijk blij dat er bij Oké FM 'zoveel enthousiasme is om te mogen gaan uitzenden.' Wel werd door Thom Ummels (D'66) nog gevraagd om 'minstens eens per jaar een evaluatie te houden'. De ChristenUnie drong aan op 'verstandig investeren' en baseerde zich op eerder opgedane, slechte ervaringen met Radio Dijkland. De SGP stemde ook ruimhartig in, maar kon evenwel niet alle programma's waarderen.

Tierelier
Burgmeester Van den Bosch schaarde zich eerder al steevast achter de omroep: 'Wij hebben een heel goed gesprek gehad met de mensen van Oké FM. Die omroep draait al als een tierelier, het zijn heel enthousiaste mensen en ze hebben er veel zin in om ook hier te gaan uitzenden.”
De gunning van die uitzendingen werd op de social media al snel opgepakt en de felicitaties aan het adres van de omroep stroomden binnen. Scherp was Willem (Radio) Bakker. Hij vroeg zich af in een Tweet: #Gelderland #Brabant of de Aalburgse Omroep Stichting hiermee de "allereerste interprovinciale lokale omroep" is...

De komende maanden stropen het bestuur en de medewerkers van Oké FM ongetwijfeld hun mouwen op om de hoge verwachtingen waar te maken. 'Genoeg gepraat, het is nu tijd om aan te pakken', sprak een woordvoerder. Wanneer Oké FM gaat uitzenden hangt af van de toestemming van het Commissariaat van de Media.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.