woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Rabobank Altena zet (S)Cool on Wheels in de schijnwerpers

23 januari 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / ALTENA - De komende week zijn ruim 80 voorbeelden uit de praktijk van alledag in heel Nederland te zien op straat. Deze 7.000 posters maken deel uit van de Rabobankcampagne ‘Een aandeel in elkaar’. Onder andere via abri-posters maken klanten en organisaties zichtbaar hoe Rabobank bijdraagt aan hun persoonlijke of zakelijke situatie. Rabobank Altena zet het (S)Cool on Wheels project deze week in de schijnwerpers

Elke lokale Rabobank heeft zijn eigen ‘aandeel in elkaar’ verhaal gekozen. In het verhaal van Rabobank Altena staat (S)Cool on Wheels centraal. (S)Cool on Wheels is een landelijk project van het Fonds Gehandicaptensport. (S)Cool on Wheels geeft via sportclinics voorlichting op lagere scholen over handicaps. Rabobank Altena maakte het onder meer mogelijk dat Marieke de Ruijter, paralympisch zitvolleybalster uit Sleeuwijk, een clinic kon geven op de Burgemeester Verschoorschool in Sleeuwijk.

Zo krijgen 7.000 abri’s in Nederland een specifiek, lokaal gezicht. Er zijn ook lokale banken die ervoor hebben gekozen gebruik te maken van de voorbeelden uit de landelijke campagne, zoals het verhaal van het Jeugdsportfonds. Deze voorbeelden zijn zichtbaar op nog eens zo’n 4.000 abri’s.

Herkenbaar
In de abri-campagne zijn de verhalen van klanten in hun eigen omgeving de basis. Mensen ‘vertellen’ via de abri hoe zij in hun regio, dorp of stad sterker kunnen worden en hoe de Rabobank dat mede mogelijk maakt. Dat varieert van het ondersteunen van een ontmoetingscentrum voor ouderen, de jeugdbrandweer, een startersfonds, een hospice en het jeugdsportfonds tot support voor een kaasmakerij annex arbeidsreïntegratie, de lease van zonnepanelen, senioren-bankservice, financiële educatie voor scholieren en iPad-lessen voor ouderen. De ruim 80 verschillende ‘aandeel in elkaar’ verhalen laten zien dat de Rabobank met haar netwerk van lokale banken sterk geworteld is in de samenleving. De abri’s in Groningen vertellen een ander verhaal dan de abri’s in Zeeland, zoals de klant op de abri’s in Altena een andere is dan de klanten op de abri’s in Amerstreek en Peelland.

Lokale betekenis
Het is voor de eerste keer dat de Rabobank kiest voor een combinatie van landelijke zichtbaarheid en specifieke, lokale invulling van abri’s. Het is een aanpak die past bij de coöperatieve bank. De lokale Rabobanken zijn van betekenis voor de lokale economie en samenleving. Door de schijnwerpers te zetten op die optelsom, laat de bank zien waarin ze onderscheidend is.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.