zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Voedselbank Altena HACCP-gecertificeerd

20 januari 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Voedselbank Altena heeft door hard en zeer serieus werken bereikt dat de voedselverstrekking gecertificeerd is volgens de zogenaamde HACCP-normen. Een bijzondere prestatie van deze sociale organisatie die tot doel heeft om mensen met financiële problemen die in het Land van Heusden en Altena in 'armoede leven' een voedselpakket te geven.

Voorzitter Ad Bor (foto midden) is reuze blij met de certificering. Dat is een regelrechte pluim op de hoed van de vrijwilligers: 'Onze vrijwilligers zijn wekelijks in de weer om voor deze groep mensen een pakket samen te stellen. Dit pakket is samengesteld met producten, die om verschillende redenen niet in de winkel liggen, maar kwalitatief nog goed zijn.'

Wie helpen wil bij het samenstellen van een volledig en gezond voedselpakket voor de cliënten van de Voedselbank stuurt het best een e-mail naar info@voedselbankaltena.nl of neemt contact op via telefoonnummer 06 11153446

Astronauten
HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Anders gezegd: een preventief systeem dat bedrijven, of orngiasaties zoals de Voedselbank, zelf wordt uitgevoerd. Door zelf, aan de hand van een checklist, de gezondheidsrisico's in de behandelingsprocessen op te sporen en beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het voedsel (lees productverwerking) verhoogd. Daarin is Voedselbank Altena met vlag en wimpel geslaagd. Het certificaat Voedselveiligheid is hier het terechte bewijs van.

De Amerikaanse NASA bedacht het HACCP systeem in de jaren 60 om het eten voor astronauten te controleren.

(Foto Voedselbank Altena)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.