donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Turnster Rosalie 't Lam behaald brons in rayonvoorronde

19 januari 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De Giessense turnster Rosalie 't Lam turnde afgelopen zaterdag haar eerste rayonvoorronde in Culemborg. De turnster, die uitkomt op Pupil 2 D1, kon zich hiermee plaatsen voor de regiofinale van de vierde divisie die op 25 april plaatsvindt in Amsterdam.

Na vorig jaar wat extra uren te maken, turnt Rosalie sinds de zomer volledig bij turnvereniging Hamarithi uit Aalst-Nederhemert. Zij maakte de overstap samen met haar jongere zusje Josefine, die momenteel hard op weg is om over anderhalf jaar op nationaal niveau uit te komen. De extra trainingstijd werpt zijn vruchten af. In de eerste rayonvoorronde liet Rosalie een balkoefening zien die menig hart sneller deed kloppen. Met een score van maar liefst 13.500 wist zij de wedstrijd goed te beginnen. Ook op vloer turnde Rosalie stabiel, met een oefening met alle bonuselementen.

Beheerst
Na een tussenstand die er rooskleurig uit zag moest Rosalie alleen nog uitkomen op sprong, wat haar favoriete onderdeel is. Een groot obstakel zou dit toestel dan ook niet vormen. Rosalie turnde een beheerste streksalto met stabiele landing. Ook haar overslag over de kast ging goed. Rosalie mocht met deze oefeningen de bronzen medaille in ontvangst nemen. Op 14 maart 2015 volgt een tweede rayonvoorronde, maar de turnster is door haar derde plaats al verzekerd van een plaats in de regiofinale.

Groot deelnemersveld
Ook de teamgenoten van Rosalie 't Lam presteerden goed in de eerste voorronde. Valérie Brandsma en Emma Burghout, die beiden in een andere leeftijdscategorie in de derde divisie turnen, behaalden beiden zilver. Instap D1 turnster Angelica Westerlaken behaalde een derde plaats en Pupil 2 N3 turnster Emma Groeneveld kreeg een bronzen medaille voor de vierde plaats, vanwege het grote deelnemersveld.
 

Lees meer over:

turnen Rosalie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.