donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie vraagt alertheid voor auto-inbraken

17 januari 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - De politie heeft de afgelopen twee weken tientallen aangiften binnengekregen van auto-inbraken in de omgeving van Raamsdonksveer, Geertruidenberg, Oosterhout en Werkendam en Aalburg. De inbrekers gingen ervandoor met airbags, ingebouwde navigatiesystemen en waardevolle spullen.

De politie doet onderzoek, maar roept ook de bewoners op extra alert te zijn op het afsluiten van hun voertuigen en verdachte personen in hun wijk.

Wat kunt u doen?
Elke twee minuten breekt een dief een auto open. Om hem te stelen of om er waardevolle spullen uit te halen. De politie spoort autodieven en auto-inbrekers actief op. U kunt zelf ook proberen het inbrekers en dieven moeilijker te maken:

  • Sluit uw auto altijd en overal goed af. Haal de sleutel uit het contact als u uit de auto stapt, ook al parkeert u maar heel even.
  • Maak er een gewoonte van om bij het verlaten van de auto het stuurwiel in het stuurslot te zetten.
  • Haal uw radio (of frontje van de radio) uit de auto en verstop die niet in de auto.
  • Laat kostbare spullen niet zichtbaar in de auto achter.
  • Heeft u een stationcar, dek dan de laadruimte niet af. De dief ziet dan dat er niets te halen valt.
  • Zet eventueel het dashboardkastje open als daar geen spullen in liggen.
  • Installatie van een alarmsysteem of een startonderbreker is een effectieve manier om uw auto te beveiligen. Bepaalde automodellen zijn uitgerust met een volgsysteem via de satelliet (GPS). Zorg dat u de gegevens van dit systeem bij de hand heeft ingeval van diefstal. De politie kan uw auto dan sneller traceren.

Speciale stickers op de auto kunnen laten zien dat er een alarmsysteem of startonderbreker is geïnstalleerd. Dit soort stickers schrikt inbrekers af.

Naast elektronische beveiligingsmiddelen zijn er ook mechanische middelen in de handel. Voorbeelden zijn handremsloten, stuur/pedaalsloten, wielklemmen, wielmoerbeveiliging. Vraag eventueel om advies bij uw garagehouder of verzekeringsmaatschappij.

Als u uw kenteken in uw autoruiten laat graveren, kan de politie uw auto makkelijker opsporen als hij gestolen zou worden.

Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Melding doen
Ziet u iets verdachts? Twijfel niet, maak melding bij de politie. Op deze manier wordt de heterdaadkracht enorm vergroot. (politie.nl)

Lees meer over:

Politie airbags autodiefstal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.