zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos Classic is niet meer

14 januari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Van wielerronde naar fiestfeest. In 2015 krijgt hét wielerevenement van Aalburg een nieuwe naam: het Marianne Vos Wielerfestival, dat bij gelegenheid ook een thema meekreeg: 'Voorsprong door Innovatie.' Aldus de bekendmaking op het Aalburgse gemeentehuis door de Stichting Wielerevenementen Aalburg. De Marianne Vos Classic krijgt onder de festivalparaplu daarom ook een andere naam: De Rabobank Elite Vrouwen 7-dorpenomloop Aalburg.

Marianne Vos zei tijdens de perspresentatie over de koerswijziging: 'Ik vond het vreemd om in mijn eigen wedstrijd te rijden. Ik vind zeven dorpenomloop ook een mooie naam. Bovendien dekt het woord classic gezien het programma allang niet meer de lading. Een festival is breder. Het gaat immers om het samen beleven van dit evenement.'

Het Marianne Vos Wielerfestival is daarom de paraplu geworden voor een breed opgezet, uniek evenement dat voert door de zeven kernen van de gemeente Aalburg. De internationale UCI 1.2. wedstrijd voor vrouwen kent 600 deelnemers uit twintig landen die worden gadegeslagen door 5.000 toeschouwers.

Spektakel
Er gaan nog meer dingen veranderen. Naast dat nieuwe elementen aan toegevoegd zoals de Nieuwelingen Meisjes, schittert de jeugd dan weer door afwezigheid (die rijden in Brakel), wordt gestopt met de wielerclinics voor de schooljeugd (geen animo meer), maar komt er een wielerterras: het Wielercafé. Over de vorm wordt nog verder nagedacht. De Meest Ondernemende Vrouw, een apart event, krijgt ook weer een plek tijdens het hele wielergebeuren. Rond het Aalburgse fietsfeest worden dus diverse nevenactiviteiten georganiseerd.

Al met al was de Aalburgse Wielrronde allang geen 'eenvoudige wiellerronde' meer. Het geheel groeide in de loop der jaren uit tot een waar spektakel. Anno 2015 wordt het naar de olympisch en meervoudig wereldkampioene en inwoonster van de gemeente Aalburg, Marianne Vos vernoemde evenement om begrijpelijke redenen dus een Festival. Het Marianne Vos Wielerfestival. So far, so good. Hoewel de naam De Rabobank Elite Vrouwen 7-dorpenomloop Aalburg nog wel wat tongoefening zal vergen...

Het Marianne Vos Wielerfestival zal plaatsvinden op 9 mei 2015.

Meer informatie kunt u HIER vinden.

(Foto Anton Vos via gemeente Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.