woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

CDA Altena wil klachtenmeldpunt OV

14 januari 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Sinds medio december verzorgt Arriva het OPenbaar Vervoer (OV) in Brabant. Sindsdien komen er regelmatig klachten binnen bij de CDA-fracties van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Vooral studenten en scholieren, maar ook ouderen ondervinden allerlei hinder en ergernis als ze gebruik maken van het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld de Brabantliner richting Utrecht en Breda. Maar ook reizigers met andere buslijnen hebben opmerkingen. Zo zijn er zaken die echt beter en anders kunnen maar die niet gehoord lijken te worden.

Het CDA wil zich inzetten voor goed betrouwbaar openbaar vervoer in onze regio. Daarom hebben de CDA fracties van Woudrichem, Aalburg en Werkendam een meldpunt gemaakt waar reizigers zaken kunnen melden en er een zo goed beeld kan ontstaan wat voor problemen er zijn. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om zaken te melden die beter en efficiënter kunnen.
 
CDA Werkendam laat weten: 'Wanneer er veel opmerkingen binnen komen, zullen wij dat bij bij het provinciebestuur kenbaar maken. CDA statenlid en onze vertegenwoordiger in Altena, Roland van Vugt, heeft al aangegeven dat hij zich voor verbeteringen hard zal maken bij de provincie. Juist ook in een landelijke regio als het Land van Heusden en Altena is het van belang dat het openbaar vervoer goed wordt georganiseerd.'
 
De partijen geven een opsming van zaken die spelen:
  • Vooral in de ochtenspits volle bussen, die vervolgens haltes overslaan omdat ze vol zijn.
  • Reiziger mogen niet meer staan in de bus, maar blijven in de kou staan bij de halte.
  • Studenten komen te laat voor tentamens ivm volle bussen die doorrijden.
  • Buurtbussen vol en daardoor worden reizigers niet meegenomen.
  • Slechte informatievoorziening: matrixborden blijven wekenlang defect.
Het meldpunt is te vinden via deze LINK.
 
(Archieffoto)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.