zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Toernooi TTV Rally zorgt voor 'fantastische wedstrijden'

13 januari 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag organiseerde tafeltennisvereniging Rally het Rally Open 2015 waar tafeltennisspelers uit heel Nederland streden om de hoogste plaats. Het volledig volgeboekte toernooi aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg zorgde voor veel tafeltennisspektakel met de meest fantastische wedstrijden.

Er werd gespeeld in drie categorieën variërend van divisie spelers tot en met derde klasser’s in categorie A, van vierde en vijfde klassers in categorie B en in categorie C van zesde klassers tot recreanten. In alle categorieën werd volop strijd geleverd.

Categorie A was opgesplitst in drie poules van acht spelers. In de halve finales speelde Danny Roks uit Sintt Willibrord tegen plaatsgenoot Rene Lauwerijsen en in de andere halve finale nam Ronnie Oonicx - ook weer uit Sint Willibrord - het op tegen Rene Pronk uit Meeuwen.
Roks en Pronk kwamen als winnaars uit deze strijd en namen het tegen elkaar op in een spannende finale. Pronk kwam met 0-2 voor, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Roks met een eindstand van 3-2. Roks kwam fantastisch terug in deze finalekraker.

Broer
In categorie B ging de finale tussen de man met ervaring Jan den Daggelder uit Aalst en de jongere Rick van Ingen uit Dodewaard. De eerste won deze finale met 3-1 en ging er met de eerste prijs vandoor. De derde en vierde plaats ging tussen de oudere broer van Rick, Mark van Ingen uit Dodewaard en Paul Kogel uit Zetten. Kogel won deze met 1-3 en kwam als derde prijswinnaar uit de bus.

Buigen
Categorie C werd een TTV Rally-aangelegenheid met als derde prijswinnaar Henk Timmermans uit Wijk en Aalburg. Hij moest het opnemen tegen Wilbert Versteeg ook uit Wijk en Aalburg. Timmermans won deze partij.
De eerste plaatst ging tussen de Rutger Weerheim uit Wijk en Aalburg en Geerlof bij de Vaate uit Poederoijen. Beiden waren aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk moest Bij de Vaate toch buigen tegen de jonge Weerheim.

Al met al werd het een enorm geslaagd toernooi met veel publiek en spannende wedstrijden. Deze tafeltennisdag werd mede mogelijk maakt door vijf sponsoren: Riez for Men (Wijk en Aalburg), Hout & Living (Wijk en Aalburg), Mabotec BV (Waalwijk), Tracon EcoCombi (Giessen) en Biowie uit Drunen.

Uitslagen Rally Open 2015

Categorie A:
1 - Danny Roks
2 - René Pronk
3 - Ronnie Oonicx

Categorie B:
1 - Jan Den Daggelder
2 - Rick van Ingen
3 - Paul Kogel

Categorie C:
1 - Rutger Weerheim
2 - Geerlof bij de Vaate
3 - Henk Timmermans

(Foto Joop Lankhaar)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.