zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Altena College organiseert Frans van der Schoot Memorial

12 januari 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Op 30 maart 2015 organiseert het Altena College een bijzonder evenement. Dan vindt de eerste editie plaats van de Frans van der Schoot Memorial, een triatlon in estafettevorm. Een andere naam voor een complete triatlon is Iron Man.

Tijdens deze memorial staat de school stil bij Frans van der Schoot die op 7 april 2014 is overleden aan melanoom kanker. Hij was in leven decaan en docent  en voor velen een Iron Man. Daarnaast kunnen alle deelnemers zich inzetten voor hun eigen Iron Man. De bedoeling is om in estafettevorm een aanval te doen op het (solo)wereldrecord.

Geld ophalen
Naast een sportief eerbetoon is deze triatlon ook bedoeld om geld op te halen voor stichting Melanoom. De eerste deelnemers zullen ’s ochtends rond 07:00 uur starten in het zwembad in Andel waarna de fietsers het stokje over zullen nemen. Nadat 39 zwemmers samen 3860 meter hebben gezwommen nemen 18 fietsers het over om na elkaar een ronde van 10 kilometer te fietsen. Ten slotte zullen 42 lopers een kilometer lopen.

Deze week vinden de eerste selectiewedstrijden plaats. Wie op de hoogte wil blijven van deze actie kan op de speciale Facebookpagina kijken. Via de website van de school (www.altenacollege.nl) is de Facebookpagina te vinden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.