woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Marco van Rijswijk gaat mountainbiken in Israël voor goede doel

8 januari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Van 29 mei tot 6 juni 2015 doet Marco van Rijswijk mee aan de Muskathlon in Israël. Een sportieve inzet die een mountainbiketocht omvat  waarvoor 10.000 euro sponsorgeld voor projecten van Open Doors nodig is. Met dit bedrag steunt die ornganisatie christenen in het Midden-Oosten die om hun geloof worden vervolgd.

Van Rijswijk laat via Hervormd Aalburg weten: “Een sportieve prestatie volbrengen in Israël, met aanwezigheid en ontmoetingen in de voetsporen van Jezus als bemoediging voor mijn vervolgde en geheime christenbroeders en zusters, is wat ik heb ervaren als opdracht van God.” Op Muskathlon.nl presenteert hij zich en legt daar uit hoe het zo gekomen is. 'Tijdens Opwekking van dit jaar ben ik in contact gekomen met de Muskathlon van de 4e Musketier en Open Doors. Dit bracht eigenlijk alles wat mij drijft bij elkaar en de ervaringen en verdieping van mijn geloofsleven die ook verwacht mag worden tijdens de week in Israël tijdens de Muskathlon maakten het moeilijk niet mee te doen. Het laatste zetje werd tijdens de voorlichtingsavond in Rotterdam gegeven. Niet meedoen was geen optie meer en ik hoop dat er veel willen doneren en sponsoren.'

Karakterweekenden
De Muskathlon is een initiatief van De 4e Musketier, een mannenbeweging die vooral bekend is vanwege de populaire Karakterweekenden in de Ardennen en Schotse Hooglanden. In 2015 worden er vijf Muskathlons gehouden in Oeganda, Kenia en Tanzania voor Compassion, een organisatie die zich inzet voor kinderen in armoede, in Griekenland voor A21, een organisatie die zich inzet voor de bevrijding van vrouwen van seksuele slavernij, vooral in Europa. In Israël is de Muskathlon voor Open Doors.

Doneren kan als volgt:
–  Via de site van Muskathlon.nl en dan via de doneerknop
–  Via een handmatige overboeking op IBAN:NL82RABO0168445190 van Stichting vrienden van de 4e Musketier in Enschede.
    Vermeld hierbij dan uw naam, de naam van Marco van Rijswijk als deelnemer voor wie u doneert.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.