zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Gevonden lichaam inderdaad Jordy van Ingen - UPDATE

6 januari 2015 (door AalburgNet)

DRONGELEN - In de haven aan de Waarderweg in Drongelen is dinsdagmiddag (6-1) een lichaam gevonden. Rond kwart over drie alarmeerde een voorbijganger de politie, zo laat een woordvoerster van de politie weten. Veel details zijn op dit moment nog niet bekend, aldus onze verslaggever ter plaatse.

Inmiddels is wel duidelijk dat het lichaam is geborgen door duikers. Op dit moment (16:30 uur) wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak en wordt ook de identiteit van het slachtoffer nagegaan.

De oorspronkelijke 112 melding die door de politie om 15:20 uur werd verspreid, luidde: 'Lijkvinding Drongelen Waarderweg.'

Jordy van Ingen
Eerder vorige maand nog werd in de Bergse Maas en het Heusdens kanaal een grote zoektocht opgezet naar de nog steeds vermiste Jordy van Ingen uit Wijk en Aalburg. Deze 18-jarige jongen vertrok op 9 december op de fiets naar zijn werk bij de Veense bakkerij, maar kwam daar nooit aan. Wel zijn later zijn fiets en jas teruggevonden bij het busstation aan de Kromme Nol in Wijk en Aalburg.
De politie had toen in december sterke aanwijzingen om in en rond het water van de Bergse Maas te zoeken, hetgeen zij meerdere keren deed. Dit op basis van onbevestigde berichten dat een vrouw de vermiste jongen eerder in zijn t-shirt op de Heusdense brug had gezien.

UPDATE 17:40 uur
Inmiddels heeft de politie Breda ook een tweet uitgegeven die luidt als volgt: 'Politie Breda eo @Politie_Breda #Meeuwen, Bergsche Maas. Lichaam in water. Duikers politie aanwezig om lichaam te bergen. Daarna onderzoek identiteit en doodsoorzaak.'

UPDATE 20:00
Bevestigd wordt dat het stoffelijk overschot dat in Drongelen is gevonden inderdaad Jordy van ingen is. er zijn volgens de poltie geen aanwijzignen voor een misdrijf. Politie Breda laat weten: 'Stoffelijk overschot van sinds 09-12 uit #Wijkenaalburg vermiste Jordy van Ingen is in #Meeuwen aangetroffen. Geen aanwijzingen voor misdrijf.'

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.