Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Opnieuw dreigbrief voor burgemeester Naterop

29 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Opnieuw viel bij Omroep Brabant, alsook bij de gemeente Aalburg, een brief op de mat van een anonieme briefschrijver. Wederom is deze gericht tegen de Aalburgse burgemeester Fons Naterop. Het gaat de man of vrouw om het beleid van de eerste burger van Aalburg inzake het (niet) in brand (mogen) steken van autowrakken in Veen op de kruising Witboomstraat / Mussentiend / Van der Loostraat. Vorig jaar werden in de nacht van de jaarwisseling een hondertal mensen opgepakt tijdens uitgebroken rellen. Feestgangers richtten zich toen onder meer op de hulpverleners.

Het Brabants Dagblad noteert: "Hoewel de briefschrijver 'Naterop, you're next' schrijft, blijft in het midden op welke manier de burgemeester dan wel als eerstvolgende aan de beurt is.'" Naterop had zijn excuses moeten aanbieden voor het onterechte oppakken van de jongeren", meent de briefschrijver. Omroep Brabant laat weten: '"Jij had je excuses moeten maken voor die volslagen onterechte, belachelijke, peperdure actie van je. Maar nee, je was er niet. Je voelt je te goed om sorry te zeggen, je verstopt je achter het OM." Omroep Brabant toont op de website ook de bedoelde brief,

Ook op het Aalburgse gemeentehuis kwam deze brief binnen. Van de inhoud is kennis genomen en de brief is ter hand gesteld aan de politie die de zaak in onderzoek heeft. Het is inmiddels de derde dreigbrief.

Collecte
Eerder deze week liet Johan Vos uit Veen weten dat ex-verdachten van de Veense rellen vorig jaar niet alleen (een deel van) de compensatie aan een goed doel zullen schenken, maar ook te zullen collecteren op het berichte kruispunt waar al jarenlang traditioneel gestookt wordt.

Of de briefschrijver deel uitmaakt van deze groep is niet bekend.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.