Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Collectebussen op Veens kruispunt met Oud en Nieuw

27 december 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Diverse jongeren die eerder deze week de toezegging van het Openbaar Ministerie kregen dat zij een compensatie krijgen voor de onterechte hechtenis rond de rellen in Veen vorig jaar, schenken (een deel van) hun geld aan het Hospice Francinus de Wind in Waalwijk. Johan Vos uit Veen is de initatiefnemer achter dit donatieplan. Hij kreeg inmiddels heel veel reacties. Maar er is meer. Ook tijdens de komende Oud- en Nieuwjaarsnacht gaat de geldelijke actie door. 'Ook dit is Veen', laat Johan weten.

Johan Vos zal die nacht met een aantal kameraden op de bewuste kruising bij de Witboomstraat / Mussentiend staan, op de plek waar traditioneel een autowrak wordt aangestoken. 'Het is de bedoeling dat we een rondje lopen en gaan collecteren. Ik weet niet of de bussen er de hele avond staan. Maar de organisatie gaf sowieso toestemming om een ronde te maken', lacht hij. 'Voor de mensen die een feestje gaan vieren met Oud en Nieuw op het kruispunt in Veen, wij hopen op jullie steun!'

Hij vertelt ook dat  'zelfs mensen die los staan van de situatie rond Oud en Nieuw aangeven geld te willen doneren. Dit vanuit de kerstgedachte. Na heel veel positieve reacties via internet, telefoon, app en zelfs teletekst te hebben gehad, heb ik het rekeningnummer van het Hospice op Facebook vermeldt voor eventuele donaties.'

Hoeveel geld er nu al binnen is, weet Johan niet precies. Hij legt uit dat wat betreft de mensen die geld geven van hun schadevergoeding dit pas echt concreet wordt wanneer die 'daadwerkelijk is uitgekeerd.' Hij hoopt stilletjes op een bedrag van tweeduizend euro. 'Eerst had ik zoiets van als we maar 500 euro ophalen is het al goed, omdat ik lang niet alle 88 mensen ken die een vergoeding krijgen. Dat bedrag moeten we bij nader inzien makkelijk halen en hopelijk door de vele media-aandacht wordt dat nog meer.

Hospice
Het Openbaar Ministerie heeft eerder deze week 88 ex-verdachten van het ‘oud en nieuw-geweld Veen’ een compensatie aangeboden voor de tijd dat zij in voorlopige hechtenis hebben gezeten. Een deel heeft aangegeven de schadevergoeding (gedeeltelijk) ter beschikking te stellen.

Aanleiding van de actie is het feit dat één van de vrienden uit 'de groep' in Waalwijk werd verzorgd vóór zijn overlijden. Als blijk van dank en om 'iets'  terug te kunnen doen, werd dit plan opgevat. Het hospice in Waalwijk is bedoeld voor volwassen patiënten met een levensverwachting die korter is dan drie maanden en voor wie verblijf thuis (tijdelijk) niet (meer) kan.

Doneren
Wie doneren wil, kan dat doen via NL58RABO 0155885286 t.n.v SFH Waalwijk onder vermelding van "saamhorigheid".

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.