zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

B2B-platform Ondernemend Altena groeit uit tot 'boeiende netwerkpartner'

27 december 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Netwerkplatform Ondernemend Altena heeft de koers aangescherpt en wordt meer en meer de paraplu voor diverse netwerkactiviteiten. Zoals natuurlijk Open Coffee Altena, maar ook het Biesbosch Business Breakfast, de netwerkmomenten bij de Koninklijke Luchtmacht en meer. Ondernemend Altena is daarmee hét B2B-event dat op onderscheidende manieren durfondernemers, creatieve breinen, netwerkers en businesspartners bij elkaar brengt. Maar ook ondernemende geesten, managers, beslissers, politici en aanstormend talent. Het platform is niet meer synoniem met Open Coffee Altena alléén...

Zo netwerkten de ondernemers eerder op het water aan boord van zeilklipper De Hoop op Zegen en deden zij dat voor Voedselbank Altena. Ook waren de leden een dag te gast op Vliegbasis Volkel voor een landelijke ondernemersdag. In juni 2014 deed het gezelschap hetzelfde maar dan op Vliegbasis Gilze-Rijen, opnieuw een dag voorafgaand aan de Luchtmachtdagen. 'Deze en andere activiteiten organiseerden wij vanuit Ondernemend Altena. Met 7.000 ondernemers in het gebied een mooi platform om elkaar te ontmoeten en naar win-winsituaties te zoeken. Dat kan op meerdere manieren dan Open Coffee alleen', aldus initiatiefnemer Cor Spek die een ander voorbeeld geeft. 'Eerder dit jaar organiseerden wij, samen met het Biesbosch Museumeiland, het Biesbosch Business Breakfast. 35 man scheepte zich in alle vroegte in voor een rondvaarttocht door de Biesbosch. Schitterend. En zeventig ondernemers gingen aan het streekontbijt. Een fantastische en een andere manier om te ontdekken wat de regio te bieden heeft.'

Begin 2014 werd bewust de koers verlegd en kwam niet meer alleen Open Coffee on top. Ondernemend Altena presenteerde zich meer en meer als verbindend label. 'Met 7.000 ondernemers in de regio zijn er vele mogelijkheden om kennis te delen en krachten te bundelen. Samen kom je verder. Je moet alleen boven het maaiveld weten uit te komen. Ontmoetingen helpen daarbij. Die uitdaging zien wij', meent Spek die op termijn ook denkt aan seminars, workshops en kennisdelerijen.

Espresso. Na afloop. Klein en pittig.
In die 'kennisdelerijen' zit direct al een nieuwe challenge. In het aankomende jaar wordt die als vast onderdeel toegevoegd aan Open Coffee Altena als Espresso. Kort, klein en pittig na afloop. 'In februari 2015 starten we op Kasteel Dussen met zogenaamde Uitloopsessies: korte, flashy "seminars" waar we - heel concreet - kennis gaan delen en tips en tops voorbij laten komen. Wij noemen dat De Espresso. Die neem je immers ook na afloop en is klein en stevig', legt Spek uit. 'Karrentrekkers hiervan zijn gepassioneerde ondernemers - ook netwerkers - die een handje willen bieden. Wij merken dat ondernemers met vragen rondlopen. "Kan ik het rendement van mijn netwerksessies verhogen? Hoe doe ik dat?" Maar ook: "ik vind het lastig om zomaar mensen aan te spreken." Of: "Met de opgedane contacten doe ik eigenlijk vrij weinig." Wij doen dit onder het motto: Geven is het nieuwe zakendoen. De reacties zijn uiterst positief. Iemand noemde het een "schot in de roos." Ondernemend Altena zal wat Spek betreft bezig blijven met vernieuwende elementen om het ondernemen in de regio support te bieden.

Van contacten naar connecties…
Op LinkedIn (Groep Ondernemend Altena) kunnen ondernemers zich aanmelden. Dit is de basisan het netwerk. Ondernemend Altena gelooft namelijk in de potentie van de regio en brengt daarom graag ondernemers bij elkaar. Van kwantiteit naar kwaliteit dus. Dit gebeurt onder meer via Open Coffee Altena: B2B. Met Coffee als brandstof. Alles onder het motto: ‘Geven is het nieuwe zakendoen.’

Maar dat ontmoeten kan ook via kwalitatieve ontmoetingen als workshops, seminars, werkgevers- en/of netwerkdagen et cetera.
Ondernemend Altena is de paraplu waaronder B2B een plek kan krijgen. Altijd gaat het om visie en kennis delen, prikkels geven, toevoegen, krachten bundelen, zaken doen. Dat kan als je elkaar weet te vinden… Want van vinden komt verbinden. Daarom het motto: 'Ondernemend Altena. Maakt van contacten connecties…'

Initiatief
B2B platform Ondernemend Altena is een initiatief van en wordt gemasterd door de redactie van het digtiale regioplein Altena.net uit Wijk en Aalburg. Deze werkt hierin intensief samen met HV Media uit Veen.

Contact
Wie in contact wil komen met Ondernemend Altena gaat naar de website en vult daar zijn vraag of suggestie in. Tot een verbindend gesprek zijn de initiatiefnemers - als dat gewenst is - altijd bereid. Mailen kan ook: info AT OndernemendAltena . nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.