Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Burgemeester Naterop blij met afwikkeling 'zaak Veen'

23 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Burgemeester Fons Naterop laat in een reactie weten blij te zijn met de overeenstemming die er is bereikt tussen het Openbaar Ministerie en de personen (advocaat) die vorig jaar in de nacht van 30 en 31 december in Veen zijn gearresteerd.  “Ik vind het goed dat er nu eindelijk overeenstemming  is bereikt met alle betrokkenen”.

In oktober jongstleden heeft burgemeester Naterop al in een statement aangegeven dat politie en justitie zoveel mogelijk moeten voorkomen dat er mensen worden opgepakt die niets gedaan hebben. Hij vond het toen dan ook spijtig  dat het antwoord op het al dan niet terecht opgepakt zijn zo lang is uitgebleven en de onduidelijkheid daardoor te lang boven het hoofd van de betrokkenen bleef hangen.

Impact
Hij laat weten dat het OM verantwoordelijk is voor de afhandeling. Het OM heeft nu tekst en uitleg gegeven aan betrokkenen. Wat ook belangrijk is, is de erkenning en het betekenis geven aan de omstandigheden waaronder de ex-verdachten hebben vastgezeten, de grote impact en de onzekerheid vanwege de lange onderzoekstijd.

Daarmee toont het OM inlevingsvermogen wat ik goed kan begrijpen. “Nu is er duidelijkheid voor allemaal gekomen en kunnen we met elkaar vooruit gaan kijken”, laat de heer  Naterop nog weten. Naterop: “Ik hoop dat deze positieve ontwikkeling mede leidt tot een rustige aanloop naar oud en nieuw en een gezellige feestelijke jaarwisseling in Veen.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.