Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Schadevergoeding voor verdachten Veense rellen

22 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Een groot aantal ex-verdachten die na de massale aanhoudingen in Veen op 30 december 2013 hebben vastgezeten wordt gecompenseerd door het OM.

Het Openbaar Ministerie heeft vanavond 88 ex-verdachten ‘oud en nieuw geweld Veen’ een compensatie aangeboden voor de tijd dat ze in voorlopige hechtenis hebben gezeten. Verdachten waarvan hun zaak is geseponeerd, hebben recht op een vergoeding van de dag of dagen die ze in voorlopige hechtenis hebben doorgebracht. De bedragen die het OM bereid is te vergoeden aan deze personen zijn gebaseerd op het wettelijk normbedrag. Gelet op een aantal bijzondere omstandigheden is een extra vergoeding toegekend. Ook de inkomstenderving, voor zover ingebracht, en de advocaatkosten worden vergoed.

Bijzondere omstandigheden
De ex-verdachten hebben onder bijzondere omstandigheden vastgezeten. Daarnaast is rekening gehouden met de grote impact en de onzekerheid die aanhoudingen en de lange onderzoekstijd met zich meebracht.

De mensen die het betreft zijn vanavond in Aalburg tijdens een besloten bijeenkomst geïnformeerd door de hoofdofficier van justitie Charles van der Voort. Hierbij was ook een van de betrokken advocaten aanwezig.
In deze bijeenkomst is niet alleen teruggekeken naar het afgelopen jaar, maar ook vooruitgekeken naar komende jaarwisseling. Van der Voort heeft de aanwezigen in Aalburg duidelijk gemaakt dat een herhaling van de onregelmatigheden niet aan de orde kan zijn.

Burgemeester Fons Naterop heeft er voor gekozen verder niet naar de media te reageren en het dus bij deze persverklaring te laten. 

Donatie

Later werd bekend dat de jongeren de door hen ontvangen gelden doneren aan het Hospice in Waalwijk. Eén van de vrienden is daar verzorgd geweest voor zijn overlijden. Als blijk van dank gaat dit geld naar naar het Hospice Francinus de Wind. Dit hospice is bedoeld voor volwassen patiënten met een levensverwachting die korter is dan drie maanden en voor wie verblijf thuis (tijdelijk) niet haalbaar is. Deze situatie kan zich voordoen wanneer naasten en professionele zorgverleners de benodigde zorg in de thuissituatie niet kunnen bieden. 

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.