donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Nationale Naturalisatiedag in Aalburg

18 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 15 december 2014 is in het gemeentehuis van Aalburg voor de eerste keer op de nationale Naturalisatiedag een ceremonie gehouden.

In 2014 is aan acht personen de Nederlandse  nationaliteit uitgereikt. Deze personen komen uit verschillende laten, te weten: twee personen uit Thailand, één uit Guinee, twee uit Eritrea en één persoon uit Polen (drie kinderen zijn in Nederland geboren).
Alle betrokkenen  werden om 19.00 uur ontvangen op het gemeentehuis met koffie/thee en wat lekkers. Iedereen mocht een aantal personen uitnodigen. In totaal negentien personen waren aanwezig.

Burgemeester Fons Naterop heette iedereen welkom en vertelde dat voor Aalburg dit de eerste keer was dat op 15 december de nationale naturalisatiedag werd gehouden.

Leesboek
Twee personen moesten de Verklaring van verbondenheid nog afleggen. Hiermee belooft men de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen. Daarna krijgen ze de Bekendmaking overhandigd.
Na dit officiële gedeelte was er nog een informeel samenzijn. De kinderen kregen een leesboek. Voor de volwassene was er een mand met streekprodukten, het boek “Hoe hoort het eigenlijk in Nederland”  en een fietsroute.

Lees meer over:

gemeente naturalisatiedag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.