vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dronken man rijdt sloot in

16 december 2014 (door AalburgNet)

GENDEREN - Vanmorgen (16-12-2014) belandde rond de klok van half acht een auto in de sloot met een man aan het stuur die een behoorlijke slok op had. Het voorval gebeurde aan de Kleibergsestraat in Genderen. Aldus een bericht van de wijkagenten van Aalburg.

De automobilist zodanig stevig gedronken dat hij een alcoholpromillage blies van 780 ugl, waar maximaal 220 ugl is toegestaan. Hiermee zat hij dus behoorlijk over de schreef. En in de sloot...

Na deze constatering werd pardoes zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij, na weer nuchter te zijn, ook met een prent zal worden geconfronteerd.

UGL
De term Ugl wordt onder meer gebruikt door de politie om de hoeveelheid alcohol in de uitgeademde lucht van een bestuurder te 'meten'. De zo bepaalde waarde wordt gebruikt om na te gaan of een bestuurder te veel alcohol tot zich genomen heeft.
In de Nederlandse wegenverkeerswet is de grens bepaald op een alcoholgehalte van 220 µg/l ((microgram per liter) in de adem of 0,5 mg alcohol per ml bloed (artikel 8, lid 2 van de wegenverkeerswet 1994). In artikel 8, lid 3 van de wegenverkeerswet 1994 is voor een 'beginnend bestuurder' een grens van 88µg/l, respectievelijk 0,2 mg/ml opgenomen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.