donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Nog steeds geen spoor van Jordy van Ingen - UPDATE -

14 december 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Sinds dinsdagmorgen wordt Jordy van Ingen vermist. De achttienjarige jongen is afkomstig uit Wijk en Aalburg.

Jordy is die bewuste ochtend (09-12) het huis uit gegaan om te gaan werken bij Bakkerij Van Ballegooijen. Hij droeg een groene jas en een bakkersbroek. De jongen kwam alleen niet op zijn werk aan. Voor en zover bekend had hij geen telefoon of geld bij zich.

Fiets
Later is wel zijn fiets bij het busstation gevonden aan de Kromme Nol. Dat is bij de rotonde tegenover het Avia-station aan de N276/N283.
Politie en brandweer zijn daar volop aan het zoeken (18.00 uur - update 10-12). Aldus een melding via Politie Breda e.o., het officiële politieaccount op Twitter.

Op Facebook is eveneens een actie gestart.

Vermissing
In gevallen van vermissing geeft de politie onder meer de volgende tips:

  • Houd contact met familie en vrienden van de vermiste en blijf kijken op plaatsen waar de vermiste vaak kwam.
  • Blijf alert op mogelijke signalen van de vermiste, zoals afschriften van geldopnamen en rekeningen of plotseling opgezegde tijdschriften. Denk ook aan social media. Plaatst de vermiste berichten? Geef dit direct door aan de politie.
  • Kijk of u de vermiste zelf kunt lokaliseren met de locatiebepaling in bijvoorbeeld een telefoon.
  • Blijf zoveel mogelijk bekendheid geven aan de vermissing bij bekenden van de vermiste. Is de vermiste naar verloop van tijd nog niet terecht? Dan kan het zin hebben meer ruchtbaarheid te geven aan de vermissing. U kunt ook proberen de pers voor de vermissing te interesseren of een landelijke of lokale radio- of televisieomroep. Maar ook social media kunt u inzetten. Denk dan wel goed na over de informatie die u wilt delen.
  • Deel berichten als deze op Facebook en/of Twitter.

Wie iets weet of gezien heeft, kan bellen kan met de algemene meldlijn van de politie op 0900-8844.

UPDATE 10-12 | 19:35 uur
Aan de Kromme Nol is een jas gevonden en een schort. Dit in de bocht naar de Heusdense brug. Er zijn sterke vermoedens dat de jongen mogelijk in het water daar ter plaatse ligt. Er zijn duikers aanwezig en een hoogwerker van de Oosterhoutse brandweer. Deze zorgt voor de verlichting van de zoekplek.

Jordy is een lokaal bekende jongeman die woont in een pleeggezin en regelmatig in het straatbeeld verschijnt als hij folders en kranten rondbrengt. Anderen kennen hem weer van de lokale voetbalvereniging.

De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

UPDATE 10-12 | 22:00 uur
De politie is rond 21.00 uur gestopt met zoeken. Vooralsnog zonder resultaat. De hermandad gaf het volgende bericht uit: 'In verband met de duisternis is zoekactie naar de jongeman tijdelijk stopgezet. Bij daglicht wordt verder gegaan met zoeken.'

UPDATE 11-12-2014
Vandaag werd bij daglicht opnieuw gezocht naar een spoor van Jordy van Ingen bij de waterpartij achter het busstation op de Kromme Nol. Een gezamenlijke actie van brandweer en politie leverde niets op. Er werd daarbij een helikopter ingezet. Twee duikers doorzochten de waterplas ter plaatse, zoals gezegd zonder resultaat.

Ook vanuit de lokale bevolking gaan stemmen op een zoekactie te starten. De gemeente Aalburg overweegt dit zaterdagochtend (13-12) te organiseren.

UPDATE 12-12-2014
Jordy van IngenDe politie geeft een bericht uit waarin Jordy van Ingen officleel als vermist te boek gaat. Het bericht luidt:

'Jordy is in de morgen vertrokken naar zijn werk op een blauw/grijze damesfiets, maar hij is daar nooit aangekomen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier 

Ten tijde van zijn verdwijning droeg Jordy een groene gewatteerde jas, een blauw/witte bakkersbroek en lichtgrijze sportschoenen. De fiets en zijn jas zijn inmiddels gevonden.'

Naam                 :    Jordy van Ingen
Geboortedatum:    05-02-1996
Huidige leeftijd :    18
Lengte               :    180 cm
Haarkleur          :    Donkerblond, kort haar
Geslacht            :   Man

Heeft u informatie over deze vermissing of weet u waar deze persoon zich bevindt?
Neem dan contact op met politie via het gratis telefoonnummer 0800-6070.

Aldus de vermelding op Vermist.nl

Zoektocht
Inmiddels is duidelijk dat er geen zoektocht opgezet gaat worden gecoördineerd door de gemeente samen met de lokale vrijwilligers. Eerder werd deze gedachte gelanceerd. Vooralsnog is onduidelijk waar gezocht zou moeten worden. De zoektocht bij busstation de Kromme Nol, de waterpartij aldaar, in en rond het Heusdens kanaal en de Bergsche Maas is minutieus geweest. Opnieuw zoeken zou zinloos zijn. Aldus de berichten die bij de redactie binnenkomen.

UPDATE | 14-12-2014
Vandaag, zondag 14-12, werd door de politie opnieuw in de Bergse Maas gezocht naar een spoor van Jordy van Ingen. Ook deze poging leverde, net als eerdere inzetten, geen resultaat op. Aldus Weekblad Het Kontakt. Vooralsnog tast de politie in het duister wat betreft de verdwijning van Jordy. Tot op dit moment ontbreekt ieder spoor.

(Foto boven Bakkerij Van Ballegooijen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.