maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Stemmen op de Oliebollenbus voor Visserijmuseum Woudrichem

12 december 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De Oliebollenbus rijdt van 27 tot 31 december door heel Nederland. Visserijmuseum Woudrichem wil die bus wel voor de deur en is bezig zoveel mogelijk stemmen te vergaren. De actie is van Citroën Nederland.

Deze laat weten: 'Verzamel zoveel mogelijk stemmen voor jouw locatie. Met elke extra stem maak je nog meer kans op de Oliebollenbus! De Citroën Oliebollenbus rijdt van 27 tot 31 december door heel Nederland. De winnaars ontvangen op 23 en 24 december bericht van ons.'

Visserijmuseum
Het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum is voortgekomen uit het initiatief van een groep enthousiaste inwoners van Woudrichem. Zij  begonnen met het inzamelen van historisch materiaal over de riviervisserij. In enkele jaren was zoveel materiaal bijeengebracht dat besloten werd om een museum in te richten. De verzameling geeft een vrijwel volledig overzicht van de Nederlandse riviervisserij.

Woudrichem was één der belangrijkste vissersplaatsen, vooral wat betreft de zalmvisserij. In afzonderlijke afdelingen worden de diverse technieken getoond aan de hand van modellen en foto's. Er zijn originele vissersscheepjes opgesteld en tal van gebruiksvoorwerpen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.