zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Regionaal bedrijventerrein Heusden en Altena heet Kop van Brabant

9 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vandaag , 9 december 2014, werd na jaren van voorbereiding gestart met de eerste fase van het nieuwe regionale bedrijventerrein (RBT). Een mijlpaal voor de samenwerkende gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Het terrein draagt de naam Kop van Brabant.

Het betreft het gedeelte van het RBT dat aansluit op de Bruine Kilhaven, bestemd voor bedrijven met een vestigingswens groter dan 5.000 m2. Met als doel: de groei van grotere bedrijven in de regio opvangen en stimuleren én ruimte bieden aan de werkgelegenheid in Land van Heusden en Altena.
En die groeiwensen zijn er. Grote bedrijven kiezen al voor het nieuwe bedrijventerrein.

Het Kontakt laat weten: 'Tijdens de bijeenkomst werd ook een reserveringsovereenkomst met het Werkendamse bedrijf Van den Bergh en Co BV, een producent van ontkistingsmiddelen, ondertekend. Naast dit bedrijf hebben nog twee andere bedrijven een overeenkomst geaccordeerd. ‘Om commerciële redenen’ wilden die bedrijven nog niet met hun intentieverklaring naar buiten treden.'

Programma
Het algemene programma startte om 16.00 uur bij de gemeentewerf Werkendam aan de Beyerinckweg 14. Wethouder Wim de Jong verrichtte de officiële opening. Na de bekendmaking van het nieuwe logo van het RBT werd de ondertekening van de overdracht van de grond van de drie samenwerkende gemeenten aan het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) een feit. Het ROB is opgericht om de voorbereiding, aanleg en uitgifte van het RBT te begeleiden.

Alles onder het toeziend oog van de wethouders Wim de Jong (Werkendam), Renze Bergsma (Woudrichem) en Shah Sheikkarim (Aalburg) en directeur ROB Luit Hoogenberg.

Lees ook het artikel in Het Kontakt

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.