maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Inschrijving voor kunstroute 2015 geopend

9 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Volgend jaar wordt voor de vierde keer de Kunstroute Werkendam georganiseerd. Sinds twee jaar wordt elke keer een ander dorp uitgekozen waar alle deelnemende kunstenaars gedurende het weekend exposeren. In 2015 is Hank ‘The place to be’.

Hank heeft een rijke geschiedenis, waar velen (nog) niets van weten. De oudste geschriften gaan terug naar het jaar 1188. Het is daarom niet toevallig dat tijdens het kunstweekend ook een historische wandeling gemaakt kan worden.
Maar natuurlijk zullen de hedendaagse kunstenaars uit de regio ook van zich laten spreken door op een groot aantal plaatsen in Hank hun kunstuitingen te tonen.

Kunst en amusement
Behalve kunstuitingen als beelden, schilderijen, keramiek, sieraden, installaties en meer zullen er het hele weekend optredens zijn van groepen, koren, muzikanten, dichters en kunstenaars. De organisatoren (Elly Walraven, Adje van Herwijnen-Verschoor, Ton Damen, Hans Werther en Marcel Vaandrager) zijn momenteel nog in onderhandeling om een kunstveiling en kunstmarkt te houden op het plein voor de katholieke kerk in het centrum van Hank.

Inschrijven kunstenaars
Kunstenaars die eerder deelnamen zijn reeds benaderd om deel te nemen. Daarnaast wil de organisatie ook andere kunstenaars nadrukkelijk uitnodigen zich in te schrijven. Het inschrijfgeld is € 35,=. Er kan tot en met donderdag 19 februari worden ingeschreven via info@marcelvaandrager.nl . Het uitgangspunt is om alle aanmeldingen te honoreren, waarbij wel geldt ‘vol is vol’. Tevens zal, vanwege de aantrekkelijkheid van de kunstroute, gekeken worden naar de diversiteit van de kunstuitingen. Meldt u dus snel aan!  

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.