zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Rabo Rotary Music sCool een feit

9 december 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - REGIO: Rabobank Altena heeft het sponsorcontract met Stichting Rotary Projecten uit Woudrichem voor drie jaar verlengd. De stichting zet zich onder andere de komende drie jaar in voor muziekeducatie op basisscholen in het Land van Heusden en Altena. Maandag 8 december werd het nieuwe contract getekend door Robert Salomons, voorzitter van Stichting Rotary Projecten, en René van Zijl, directievoorzitter Rabobank Altena.

Stichting Rotary Projecten richt zich met dit project op de basisscholen in het Land van Heusden en Altena. Samen met Philharmonie Zuidnederland en Cultuurpunt Altena verzorgen zij een leerzaam muziekproject voor de groepen 1 tot en met 8. Leerlingen van deelnemende basisscholen ontvangen muzikanten van Philharmonie Zuidnederland in hun klas en gaan aan de slag met verschillende muziekinstrumenten. Groepen 5 tot en met 8 sluiten hun muziekproject af met een voorstelling in het Chassé Theater. Zij werken samen met het hele orkest en worden zo onderdeel van het muziekstuk dat zij uitvoeren. Komend jaar voeren ze de voorstelling van ‘Alice in Wonderland’ op.

Een aandeel in elkaar
“We zijn heel blij met de ondersteuning van Rabobank Altena. Door op deze wijze samen te werken, hebben we een aandeel in de muzikale opvoeding van de jeugd. Kinderen ervaren hoe leuk het is om met muziek aan de slag te gaan,” aldus Robert Salomons. “De uitvoeringen in het Chassé Theater worden met veel enthousiasme bezocht,” vertelt Hans van Vianen, lid van Rotary Club Woudrichem. “Afgelopen jaar deden zo’n 800 leerlingen mee aan de voorstelling. Ook dit jaar hopen we weer op zoveel enthousiaste kinderen.” Van Vianen neemt de organisatie van het project voor zijn rekening. Van Zijl bevestigt dat cultuur en cultuurontwikkeling belangrijk is voor de Rabobank. “Cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn, daarom nemen we graag deel aan dit project.”
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.