vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Van diefstal verdachte man aangehouden

3 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De politie heeft dinsdag 2 december 2014 omstreeks 05.35 uur mede dankzij een oplettende beveiliger op de Wijksestraat een 43-jarige Poolse man aangehouden ter zake de verdenking van fietsdiefstal en diefstal van benzine.

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf belde de politiemeldkamer omdat hij een bestelauto zag rijden in Veen zag rijden die hem vanwege vreemd rijgedrag opviel. Uit gegevens bekend bij de politie bleek dat deze auto al vaker onder verdachte omstandigheden was gezien. Een agent zag de bedoelde auto op een parkeerplaats op de Wijksestraat staan.
Op dat moment kwam de bestuurder aanrijden op een fiets, met een jerrycan in zijn handen. Het rijwiel werd ingeladen. Agenten hebben vervolgens een stopteken gegeven. De bestuurder werd aangehouden op de verdenking van fietsdiefstal en diefstal van brandstof. In de auto werd ook nog een zaklamp en inbrekersgereedschap aangetroffen. Dit is strafbaar ingevolge de APV.

De verdachte ontkent de fiets en de brandstof gestolen te hebben. De herkomst wordt nog onderzocht.

Een tweede politiepersbericht over hetzelfde voorval luidt:

VEEN - Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de vroege ochtend van dinsdag 2 december 2014 dankzij een oplettende beveiligingsmedewerker aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De beveiligingsmedewerker zag om 04.40 uur op het Bagijnhof een Mercedes Vito bestelbus rijden. Hij vertrouwde het verdachte gedrag van de bestuurder niet en waarschuwde de politie.
Politieagenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en zagen het bestelbus in de Schmitzstraat geparkeerd staan. Ze besloten het voertuig in de gaten te houden en zagen korte tijd later een man aan komen fietsen. De man zette de fiets in de bus en reed daarna weg in de richting van Wijk en Aalburg. Hij kon in de Wijksestraat in Wijk en Aalburg worden aangehouden.

De bestuurder is een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In zijn bus werden een grijs/blauwe Gazelle damesfiets aangetroffen en inbrekersgereedschappen. Al deze spullen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.