maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Open Coffee Altena gaat kennis delen in flashy Uitloopsessies

3 december 2014 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - 'Net terug van Open Coffee Altena in Xinix Nieuwendijk.... Weer leuke nieuwe contacten gelegd en weer even bijgepraat!' Maar ook:: 'Lekker kopje koffie gedronken tijdens Coffee Altena in Xinix. Het was netwerken, inspiratie en kennisdelen. Aldus de twitterreacties van Martine Bleyenberg (Alex Autocentre Altena in Werkendam en Nicole Roubos (Rabobank Altena in Almkerk).

Maar er was meer. Jan-Rob van Manen (Degenaar | Hoogendam | Colombij Advocaten uit Gorinchem) liet weten: 'Leuk jullie ontmoet en gesproken te hebben tijdens de Open Coffeebijeenkomst in Poppodium Xinix in Nieuwendijk vanmorgen. Altijd boeiend om in een ontspannen omgeving met mensen van gedachten te wisselen. Ik hoop jullie de volgende open coffeebijeenkomst weer te ontmoeten.'
Yodi Boon (TéGéTèl Gorinchem) boekte direct na afloop van de netwerkbijeenkomst voor de eerste sessie in 2015. Wie op tijd is, is op tijd... 'Zeker met de uitbreiding zoals die vanochtend is toegelicht ben ik weer van de partij!'

Uitloopsessies
Boon refereerde hiermee aan het nieuwe concept vanaf Open Coffee Altena 17.0 een vast onderdeel gaat worden: de Uitloopsessie. Open Coffee Altena-initiatiator Cor Spek meldde dat tijdens het openingsmoment. Spek: 'In februari 2015 starten we - gekoppeld aan Open Coffee Altena - met zogenaamde Uitloopsessies: korte, flashy "seminars" waar we - heel concreet - kennis gaan delen en tips en tops voorbij laten komen. Karrentrekkers hiervan zijn gepassioneerde ondernemers - lees netwerkers - die een handje willen bieden. Wij merken dat ondernemers met vragen rondlopen. "Kan ik het rendement van mijn netwerksessies verhogen? Hoe doe ik dat?"  Maar ook: "ik vind het lastig om zomaar mensen aan te spreken." Of: "Met de opgedane contacten doe ik eigenlijk vrij weinig." Wij doen dit onder het motto: Geven is het nieuwe zakendoen. De reacties zijn uiterst positief. iemand noemde het een "schot in de roos." Ondernemend Altena, waar Open Coffee Altena onderdeel van is, zal bezig blijven met vernieuwende elementen om het ondernemen in de regio support te bieden.'

Xinix en de Pitch
Poppodium Xinix ontpopte zich deze ochtend als een verrassend gastheer. Veel ondernemers waren nooit eerder binnengeweest. Anderen kenden het gebouw van korter of langer geleden tijdens de diverse (soorten) muzieksessies die Xinix organiseert. Wie wilde kon een rondleiding krijgen. Vele tientallen maakte van die gelegenheid gebruik.
Bijzonder was dit keer de pitch. Voor een honderdtal ondernemers gaf Knaloranje uit Nieuwendijk hier op geheel eigen wijze invulling aan. 'Onderscheidend en goed uitgewerkt' typeerde Henri Verhagen de pitch. Knaloranje, een collectief van ondernemers en gehuisvest in het verzamelgebouw van Krachtstroom, liet een oranje telefoon melding maken van het hoe, wie en wat achter de co-workers. 

Open Coffee Altena 17.0
In 2015 strijkt de Coffee-karavaan neer in Kasteel Dussen waar Taste & More gastheer zal zijn. De netwerkmeeting is opnieuw van 09.30 -11. 00 uur. Kasteel Dussen zit aan het Binnen 1, 4271 BV in Dussen. Deze sessie omvat onder meer een Swop van Petra Elema - Bijzonder geregeld.

Aanmelden en info via www.OndernemendAltena.nl of via de e-mail: info AT OndernemendAltena.nl. Ook Pitches en Swops kunnen op dit adres worden aangevraagd. De gastenlijst voor editie 17.0 verschijnt op enig moment op LinkedIn op Open Coffee Altena.
De netwerksessie wordt geinitieerd vanuit Ondernemend Altena en gedragen door Cor Spek (AltenaSteden.net uit Aalburg) en Henri Verhagen (HV Media uit Veen)
.

Bijzonder
2015 wordt sowieso een bijzonder jaar voor Open Coffee Altena
. De regio-netwerkers gaan, naast Kasteel Dussen, ook nog naar Fort Altena, Slot Loevestein en het vernieuwde Biesbosch Museumeiland. Netwerken op bijzondere locaties dus!

(De beelden zijn van Lisette de Rade, één van de twee exclusieve Open Coffee Altena-fotografen.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.