vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Roland van Vugt opnieuw kandidaat voor Provinciale Staten

3 december 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Opnieuw staat Roland van Vugt uit Woudrichem op de lijst van het CDA voor de verkiezingen van Provinciale Staten die op 18 maart volgend jaar worden gehouden.

Van Vugt werd eind 2009 lid van Provinciale Staten en werd daar in 2011 met voorkeurstemmen in gekozen. Nu staat hij op de achtste plek op de CDA-kandidatenlijst. 

Gezicht
De afgelopen vier jaar was Van Vugt het gezicht van de regio in Den Bosch. Hij zette zich in voor de nieuwbouw van het Biesboschmuseum, restauratie van de kerktoren van Uitwijk en vroeg aandacht voor een zorgvuldige omleidingsroute en dito communicatie tijdens de renovatie van de N322.
Voor diverse agrarische ondernemers in Altena spant Van Vugt zich in. Van Vugt: “Ik vind dat boeren in het Land van Heusden en Altena het soms te lastig wordt gemaakt. Onze regio is anders dan de Peel waar de agrarische sector wel grote problemen kent, die moeten worden opgelost. Maar Altena is geen Peel en duurzame landbouw moet hier zeker mogelijk blijven.”

Verder was Roland van Vugt de initiatiefnemer van de Kanskaart Altena. Dit initiatief van de Rabobank zette het Land van Heusden en Altena op een positieve wijze op de kaart bij het provinciebestuur.Ook initiatieven rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie draag Van Vugt een warm hart toe en zet zich in voor het kunstrotondeplan en de ontwikkeling van duurzame energie in Altena. Ook bij dit type vrijwilligersinzet is provinciale steun van belang volgens Van Vugt.

Gehoord
Van Vugt laat weten: 'Ik wil graag opkomen voor de belangen van de inwoners van onze mooie streek. Het is belangrijk dat onze regio Altena in Den Bosch gehoord blijft worden. Mijn inzet is dat Brabant een provincie blijft, waar de menselijke maat voorop staat. De overheid gaat te weinig uit van vertrouwen in mensen en regelt te veel dicht op basis van wantrouwen. Maar je krijgt pas vertrouwen als je ook vertrouwen durft te geven.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.