zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Opnieuw drie medailles voor Biesboschzwemmers

2 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De tweede dag van de Regionale Sprint Kampioenschappen 2014 (#RSK2014) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is een groot succes voor de Werkendammers geweest. Bijna alle zwemmers wisten hun persoonlijke tijden aan te scherpen. In sommige gevallen waren de verbeteringen zo groot dat je gaat twijfelen aan de lengte van het bad. Simon Schmidt en Jade Groeneveld mochten naar het podium om medailles op te halen.

 Op de vlinderslag mocht Tom Kruis als eerste het water in en hij verbeterde met ruim een seconde zijn inschrijftijd. Enkele series later kwamen Simon en Leendert Paans aan de start en in een spannende race wist Simon van Leendert te winnen en mocht hij een bronzen medaille op te halen en moest Leendert genoegen nemen met een vierde plaats. Beide zwemmers verbeterden hun inschrijftijden en bleven onder het clubrecord van Thomas Zielhorst dat hij zwom tijdens de BZK in 2011. Thomas wist op zijn beurt als enige Biesboschzwemmer de vlinderslag sprint binnen de 30 seconden af te leggen.

 Vervolgens mochten Rebecca Branderhorst, Julia Verhoeven en Jade Groeneveld te water voor 50 rugslag. Alle drie de dames wisten hun persoonlijke record aan te scherpen, de één wat groter dan de ander, maar een record is een record. Jade wist ondanks een slechte finish toch derde te worden en was hier dan ook heel tevreden mee.

Inschrijftijden
Op de vrije slag gingen Tom, Leendert en Simon opnieuw alle drie onder hun inschrijftijden. Tom was sneller dan zijn split tijd van gisteren tijdens de estafette en Leendert bleef hier net boven, maar hij was wel sneller dan de limiettijd voor de #NJJK2015 korte baan in januari 2015. Simon bleef hier ook ruim onder en verrassend genoeg wist hij de snelst ingeschreven zwemmer goed te volgen en was hij bijna 0,8 seconden sneller dan eerder deze maand. Zijn tijd was eveneens sneller dan zijn eigen clubrecord en nog maar enkele tienden boven het clubrecord van de jongens onder 15 jaar.

 Na de pauze mochten Jade en Sanne van de Pol op de 100 wisselslag het water. Jade wist ruim een seconde van haar tijd te halen en Sanne bleef maar een seconde boven haar persoonlijke record steken, maar ze was wel sneller dan haar inschrijftijd. Een keurige prestatie van de beide dames.

 Op de schoolslag wisten Leendert, Tom en Simon opnieuw alle drie onder hun inschrijftijden te blijven. Leendert bleef binnen de 40 seconden en Tom wist zelfs binnen de 36 seconden te finishen. Simon wist dit kunststukje ook te herhalen, maar hij was nipt langzamer dan Tom. Simon bleef wel onder zijn eigen clubrecord.

 De dag werd afgesloten met estafettes. Bij de junioren meisjes kwamen Julia, Rebecca, Femke Golverdingen en Ilse van de Pol aan de start en zij wisten alle vier sneller te zwemmen dan hun persoonlijke records en daardoor ook onder hun inschrijftijd. Ze waren zelfs ruim 7 seconden sneller dan hun inschrijftijd.

Simon, Xander Korsman, Leendert en Tom mochten het toernooi afsluiten op de 4x50 wisselslag jongens. Zij bleven net als de andere ploegen van de Werkendammers onder hun inschrijftijd en daardoor ook onder hun eigen clubrecord. Het verschil met de inschrijftijd was niet erg groot, maar drie van de vier jongens hadden er al de nodige starts op zitten dit weekend.

Succesvol
Met drie zilveren en drie bronzen medailles was het een succesvol toernooi waar Simon met drie zilver en een bronzen medaille de grootste winnaar was, maar ondanks dit ligt er toch een domper over het toernooi. Aan het einde van de wedstrijd werd namelijk bekend gemaakt dat de keerwand niet op de juiste afstand heeft gelegen waardoor het bad GEEN 25 meter lang was. De gezwommen tijden zijn hierdoor niet geldig, wat dit voor gevolgen heeft voor eventuele NK/NJJK limieten is nog niet bekend. Doordat de tijden niet geldig zijn, zullen de gezwommen tijden (voorlopig) niet opgenomen worden in de tijdendatabase en zijn de tijden die sneller zijn dan de clubrecords ook nog niet geregistreerd. De komende tijd zal er meer duidelijkheid komen wat er gaat gebeuren. (Bieschboschzwemmers)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.