vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

'Ons Voske' niet genomineerd voor titel Sportvrouw van het jaar

1 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Marianne Vos - 'Ons Voske' - is niet genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar. De nominaties gingen naar  Ireen Wüst, Dafne Schippers, Sifan Hassan en Jorien ter Mors. Aldus de bekendmaking van NOC*NSF afgelopen zondag.

De motivatie voor de keuze gold dat Wüst en Ter Mors in Sotsji tot twee keer toe Olympisch goud pakten. Wüst deed hetzelfde met zilver, zelfs drie keer. Ter Mors vertegenwoordigde Nederland in het langebaanschaatsen en shorttrack. Goud won zij op de langebaan op de 1500 meter en in de ploegenachtervolging. Schippers werd tot twee keer toe Europees kampioen atletiek en wel op de 100 én 200 meter. Sifan Hassan pakte in Zürich het Europese goud op de 1500 meter. Ontegenzeggelijk mooie kampioenen dus.

Vos geeft ruimte
Irene Wüst is de enige van de vier dames die eerder werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Dat was in 2006. Marianne Vos had eerder een hattrick. Zij pakte die titel vorig jaar immers voor de derde achtereenvolgende keer. Nu laat ze die ruimte aan anderen.... Om maar met Mart Smeets te spreken: 'De Vos is los...' Alleen dit keer van de nominatie. Volgend jaar schuift zij gewoon weer aan. Aldus de stellige, optimistische verwachting van de redactie van Aalburg.net.

(Archieffoto Aalburg.net: hier wel een erepodium voor Marianne Vos tijdens de Omloop van Aalburg 2013)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.