vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Tess Kamma nieuwe ambassadeur voor Edukans

1 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / BABYLONIENBROEK - Een stralende Tess Kamma uit Broek is de nieuwe Edukans ambassadeur voor Het Willem. Afgelopen vrijdag werd zij door Edukans gekozen in de laatste selectie van drie kandidaten. In de pauze werd haar naam onder luid applaus bekend gemaakt.

Geselecteerd uit een eerder gehouden sollicitatieronde uit tien kandidaten mag Tess nu - als gezicht van Edukans - op 20 februari a.s. naar het Afrikaanse Ethiopië om daar leeftijdsgenoten te ontmoeten en te ontdekken waarom daar veel kinderen moeten werken terwijl ze juist heel graag naar school willen. Scholing is immers de kans op een fatsoenlijke baan, kans op een toekomst. Na terugkomst gaat Tess voor alle leerlingen van het Willem een presentatie geven over deze bijzondere reiservaring.

Naast Tess waren Vivian van Esch en Gerlinde van de Wetering, beiden uit Wijk en Aalburg, de andere twee (overgebleven) kandidaten.

Radio
Eerder werd het drietal bij Oke FM geinterviewd in het programma Oké Magazine samen met docent Henk Noorloos( foto midden). Enthousiast en uiterst relaxed vertelden de meiden waarom zij als beste uit de bus zouden moeten komen. De beide presentatoren van Oke Magazine Henri Verhagen en Cor Spek (op de foto uiterst rechts en uiterst links) wilden dan ook het naadje van de kous weten. (Op de foto staan Gerlinde, Tess en Vivian van rechts naar links.)
Wel moesten de ambassadeurs in spé beloven nog een keer naar de studio te komen om te vertellen over hun ervaring, als zij de keuzeronde zouden winnen. Anders gezegd: Winnaresse Tess komt nu dus nog een keer op de radio.

Sollicitatie
Op school presenteerde het drietal zich een week eerder tijdens de finaleronde van de sollicitatieprocedure. In de sollicitatiecommissie met de schooldirecteur en enkele docenten was ook Paul Verbraak van Edukans aanwezig. Hij zou de uiteindelijk de keus maken met het team van Edukans, wie het beste in de reisgroep paste.
Ruim 40 scholen uit heel Nederland vaardigen op deze manier een ambassadeur af namens hun school.

De school laat via Facebook weten: 'Van harte gefeliciteerd. Nogmaals onze grote dank aan alle sollicitanten....We waren en zijn onder de indruk van jullie grote hart voor de medemens....!'

(Foto boven Willem van Oranje College - Foto onder AltenaSteden.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.