donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Dichters bevolken de Biesbosch

28 november 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / REGIO - Zaterdag 20 december zal voor de tweede keer een groep van ongeveer twintig dichters de Biesbosch intrekken. Nadat zij zich gewarmd hebben aan een kop koffie, wordt er een wandeling gemaakt door de Noordwaard. Het doel van dit alles? Inspiratie op doen voor hun tweede seizoengedicht; het wintergedicht.

Na de wandeling krijgen de dichters een snertlunch aangeboden en zullen daarna individueel verder de Biesbosch in trekken om hun gedicht te schrijven. Het vorige gedicht, dat zij in de herfst hebben geschreven, is inmiddels ingeleverd en beoordeeld. In totaal maken deze dichters allemaal vier gedichten voor de totaal 24 gedichten die nodig zijn. Deze worden in het najaar van 2015 geplaatst op markante plekken langs wandelroutes in de Noordwaard. Behalve de gedichten van deze regiodichters worden er nog 8 gedichten geplaatst van 4 landelijk bekende dichters. Elk seizoen wordt er een van hen uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en twee gedichten te schrijven. Op 20 december zal dat Marieke van Leeuwen zijn, Stadsdichter van Dordrecht en (jawel) zus van Joke van Leeuwen.

Jureren
Een aandachtig lezer heeft natuurlijk ontdekt dat er veel meer gedichten worden gemaakt dan de 24 gedichten die geplaatst worden. Dat klopt, want alleen de beste gedichten worden geplaatst. Dit seizoen zal Marieke de gedichten jureren en beoordelen op kwaliteit.

Dit project wordt georganiseerd door Stichting Poëzie Land van Altena in nauwe samenwerking met het ‘Biesbosch MuseuEeiland’ en wordt mede mogelijk gemaakt door de cultuurraden (Aalburg, Woudrichem,Werkendam), de Rabobank en het Prins Bernard Fonds.

Voor meer informatie over dit project van kunt u terecht bij het bestuur van de stichting via:  info@marcelvaandrager.nl  

(Foto Werkendam.net)
 

Lees meer over:

jury biesbosch Dichters
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.