vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

ChristenUnie Aalburg blij met herverdeling ambulanceposten

27 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Al jaren worden de wettelijke aanrijtijden van ambulance en politie niet gehaald in Aalburg. De cijfers van de grote regio geven daarin een vertekend beeld, de norm van 5% bij spoedeisende ritten wordt in Midden en West-Brabant gemiddeld bijna gehaald, maar in Aalburg kwamen afgelopen jaar bij 24% van deze ritten niet binnen het afgesproken tijdsblok aan. Al jaren een doorn in he toog van ChristenUnie Aalburg.

De parijt laat weten 'blij te zijn' dat er nu een herverdeling komt van de ambulanceposten. Hiermee moeten de aanrijtijden in het Land van Heusden en Altena verbeterd worden.

Zorgen
'Wij maken ons al jarenlang zorgen over de aanrijtijden in de gemeente. Zo hebben wij via werkbezoeken, brieven en in debat aandacht gevraagd voor de kwestie. Deze nieuwe ontwikkeling stemt ons erg positief. Er wordt werk gemaakt van de zorgen die er in de Aalburgse samenleving  leven. Wij hopen dan ook dat de verplaatsing snel wordt uitgevoerd en dat het daadwerkelijk voor verbetering in Aalburg en het hele gebied zal gelden. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de exacte uitwerking van de plannen.'

De Christenunie-fractie is blij, maar leunt niet achterover. De partij blijft zich inzetten voor korte aanrijtijden van hulpdiensten als ambulances, brandweer en politie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.